Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία

    Ημερομηνία:

    «Με τα ηπιότερα δυνατά μέσα γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα» θα ανοίξουν τα σχολεία τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

    Η κ.Κεραμέως μιλώντας στο Open αναφορικά για τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς τόνισε πως «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά» καθώς «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

    Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σε τάξη
    Σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, «η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει, που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία», είπε η υπουργός.

    Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ, καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό», ενώ, όπως είπε, «καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά».

    Ακόμη αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση 25.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, καθώς «από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός» αλλά και στην διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, λέγοντας ότι το 50% θα σχολάει στις 17:30 «αφενός για να ενισχυθεί η δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου για να φέρει πιο κοντά το ωράριο των σχολείων με το ωράριο της εργασίας».

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών για να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις αναφορικά με τη χρήση μάσκας καθώς και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Sex therapy: Πέντε τρόποι για καλύτερο σεξ με τη σφραγίδα της επιστήμης

    Ενδεχομένως η επιστήμη και η έρευνα να ήταν ο...

    Η ανατριχιαστική συσκευή για τηλέφωνα που επιτρέπει τα φιλιά από απόσταση

    Το Remote Kiss, ένα περίεργο αξεσουάρ για τηλέφωνα που κυκλοφόρησε...

    Οι ερευνητές ίσως βρήκαν τον τρόπο να «φρενάρουν» τη γήρανση

    Πιο κοντά στο άπιαστο όνειρο της παντοτινής νεότητας; Νέα έρευνα αναλύει...