Κίνα: Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στους νέους λόγω της σχολικής πίεσης

    Ημερομηνία:

    Άνοδο έχει καταγράψει η Κίνα τα τελευταία χρόνια, στις αυτοκτονίες μεταξύ των νέων, ωθώντας τους ερευνητές να ζητήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει τη νέα γενιά να αντιμετωπίσουν την ακαδημαϊκή πίεση.

    Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας πέντε έως 14 ετών που πέθαναν από αυτοκτονία αυξήθηκε σχεδόν 10% από το 2010 έως το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το ποσοστό για τα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών μειώθηκε κατά 7% μέχρι το 2017 και σημείωσε αύξηση σχεδόν 20% τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Η εν λόγω άνοδος είναι μικρή σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με μια πτώση 5,3% ετησίως την περίοδο 2010-2021 μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων στη χώρα, μια πτώση που σύμφωνα με τους ερευνητές οφείλεται σε ένα εθνικό πρόγραμμα ψυχικής υγείας.

    Φλίγκος

    Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές ψυχικές διαταραχές και αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας από τον έντονο ανταγωνισμό για να τα πάνε καλά στο σχολείο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Οι μισοί από τους ανθρώπους που πάσχουν από καταθλιπτική διαταραχή στην Κίνα είναι φοιτητές, σύμφωνα με μια εθνική έρευνα του 2022.

    Ως εκ τούτου, οι ερευνητές κάλεσαν την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη προγραμμάτων που στοχεύουν παιδιά και εφήβους που υιοθετούν βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό και επιτρέπουν την έγκαιρη αναγνώριση της αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

    Οι νέοι στην Κίνα έχουν από καιρό εμπλακεί σε σκληρό ανταγωνισμό για να προχωρήσουν στο σχολείο και να βρουν καλές δουλειές μετά την αποφοίτησή τους, ειδικά τη στιγμή που σημειώνεται ρεκόρ ανεργίας στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

    Οι ερευνητές στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποίησαν επίσης ότι η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση μεταξύ γονέων και δασκάλων ότι η απόκτηση καλών βαθμολογιών υπερτερεί οτιδήποτε άλλου κινδυνεύει να δημιουργήσει, αλλά και καλύψει προβλήματα ψυχικής υγείας που μαστίζουν τα παιδιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΠΑ: Ο δημοφιλέστερος TikToker στον κόσμο, Κάμπι Λάμε, συνελήφθη λόγω ληγμένης βίζας

    Ο δημοφιλέστερος σταρ του TikTok σε όλον τον κόσμο,...

    Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο μέσα σε 4 χρόνια: Φοβάται ρωσική εισβολή και σχεδιάζει καταφύγια ανθεκτικά σε βομβαρδισμούς

    Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει τον αριθμό των ανθεκτικών σε βομβαρδισμούς καταφυγίων της,...

    Τραγωδία: Νεκρός 19χρονος στην άσφαλτο – Ανετράπη το ΙΧ του – ΦΩΤΟ

    Σοκ και θλίψη προκαλεί το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Καμία κατηγορία για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς – ΦΩΤΟ

    Στην Πεντέλη (κάηκαν 105.000 στρέμματα) και το Ξυλόκαστρο (65.000 στρέμματα έγιναν στάχτη) σημειώθηκαν...