Κίνα: Όποιος καταδίδει παραβιάσεις των μέτρων κατά της πανδημίας θα αμοίβεται

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Η Κίνα έχει από τους αυστηρότερους περιοριστικούς κανόνες καθώς εφαρμόζει σε διάφορες περιοχές και κατά διαστήματα lockdown. Τώρα αποφάσισε να προσφέρει χρηματική αμοιβή σε όποιον καταδίδει παραβάτες των αυστηρών κανόνων κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

    Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, το ποσό της αμοιβής κυμαίνεται αναλόγως της σοβαρότητας της καταγγελλόμενης παράβασης από 300 έως 11.000 γουάν (δηλαδή από 40 έως 1.520 ευρώ).

    Η τοπική υγειονομική επιτροπή της κινεζικής μεγαλούπολης Σενζέν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι όποιος πολίτης καταδώσει παραβιάσεις της αυστηρότατης νομοθεσίας θα έχει λαμβάνειν χρηματική αμοιβή.

    Έτσι η καταγγελία για άτομο που κυκλοφορεί ενώ έπρεπε να βρίσκεται στο σπίτι του σε επταήμερη καραντίνα αποφέρει 300 γουάν, ενώ αν πρόκειται για σοβαρό κρούσμα που πρέπει να μείνει σε απομόνωση 14 ημερών, τυχόν καταγγελία για παράβαση των κανονισμών εκ μέρους του αποφέρει στον καταγγέλλοντα 500 γουάν.

    Πιο μεγάλη η αμοιβή για καταγγελία μετανάστη

    Αλλά υπάρχει και συνέχεια: Η καταγγελία κάποιου μετανάστη που έχει παρεισφρήσει στη χώρα, δεδομένης της σχετικής απαγόρευσης εισόδου αλλοδαπών, αποφέρει 1.000 γουάν. Εάν τώρα αυτός ο αλλοδαπός εντοπίζεται να έχει και Covid-19, τότε ο καταγγέλλων έχει χτυπήσει το τζακ ποτ: Θα πληρωθεί επιπλέον 10.000 γουάν (σύνολο δηλαδή 11.000 γουάν) για τον… κόπο του να καταγγείλει τον ασθενή αλλοδαπό.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα εάν δύο καταδότες καταγγείλουν τον ίδιο παραβάτη, πληρώνεται μόνο ο πρώτος.

    Οι αμοιβές σε καταδότες άρχισαν από τις 2 Ιανουαρίου στην επαρχία Ζετζιάνγκ και σιγά σιγά επεκτείνονται σε άλλες περιοχές της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου.

    Η Σενζέν είναι από τις πόλεις που έκλεισαν τα εκατομμύρια των κατοίκων στα σπίτια τους μόνο με μερικά κρούσματα που εντοπίστηκαν εκεί, επιβάλλοντας εξαιρετικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ποινές.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Baby Reindeer: Οι αληθινές ιστορίες stalking και κακοποίησης που έζησε ο Ρίτσαρντ Γκαντ έγιναν σειρά στο Netflix

    ‘Sent from my iPhone’. Έτσι – ή μάλλον περίπου έτσι-...

    Στην τσιμπίδα του νόμου ιστοσελίδα που εξαπάτησε δεκάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως

    Τα πλοκάμια της σε όλο τον κόσμο είχε απλώσει...

    Έρευνα: Δυσαρεστημένοι από τα οικονομικά τους 7 στους 10 Έλληνες

    Έντονα δυσαρεστημένοι από βασικές πτυχές της ζωής τους δηλώνουν...