ΚΟΚ: 1000 κάμερες θα καταγράφουν παραβάσεις – Πρόστιμα με sms στο κινητό

    Ημερομηνία:

    Νέο σύστημα οδικής ασφάλειας που θα βασίζεται σε ένα δίκτυο «έξυπνης» παρακολούθησης των δρόμων έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με την «Καθημερινή», που παρουσιάζει σήμερα το σχέδιο των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβλέπεται ότι θα εγκατασταθούν 1.000 κάμερες στην Αττική που θα μπορούν να διαπιστώνουν όλες τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και όχι μόνο την παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

    ICECAP

    Το υλικό από τις κάμερες θα διοχετεύεται σε ένα ενιαίο σύστημα μέσω του οποίου θα γίνεται και ο ηλεκτρονικός καταλογισμός των προστίμων.

    Το νέο σύστημα θα μπορεί να ελέγχει αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί έχοντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ η νέα μέθοδος θα προβλέπει την ανάκτηση των στοιχείων του παραβάτη ώστε να γίνεται ψηφιακά η επίδοση του προστίμου με μήνυμα είτε sms είτε viber είτε μέσω της θυρίδας πολίτη στο gov.gr.

    Επίσης, θα μπορεί να γίνεται ψηφιακή αφαίρεση διπλώματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Ατάλαντος, απαίσιος, κόπανος»: Ο Τραμπ… έλουσε με ύβρεις τον Μπρους Σπρίνγκστιν, που αποκάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση «διεφθαρμένη και ύπουλη»

    Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα υβριστική επίθεση κατά του Μπρους Σπρίνγκστιν, αποκαλώντας τον...

    Διαδικτυακές αγορές: Πώς αγοράζουν ηλεκτρονικά οι Έλληνες

    Τις τάσεις που επικρατούν στις διαδικτυακές αγορές καταγράφει η...

    Τραγικό: Μια στις τρεις συνταγές φαρμάκων ανεκτέλεστη λόγω κόστους

    Περίπου το 30% των συνταγών φαρμάκων στις ΗΠΑ μένουν ανεκτέλεστες από...