Κόλπος του Μεξικού: Η Πρόεδρος της χώρας απειλεί τη Google για την αλλαγή ονομασίας

    Ημερομηνία:

    Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ απείλησε σήμερα να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Google, εάν η αμερικανική εταιρεία συνεχίσει να χρησιμοποιεί στους χάρτες της την ονομασία «Κόλπος της Αμερικής».

    «Θα περιμένουμε την απάντηση της Google και, διαφορετικά, θα προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες», είπε η Σέινμπαουμ, κατά τη διάρκεια της τακτικής της συνέντευξης Τύπου.

    Η επικεφαλής του μεξικανικού κράτους έδωσε στη δημοσιότητα μια δεύτερη επιστολή της κυβέρνησης της, με ημερομηνία 11η Φεβρουαρίου και παραλήπτη τη Google, στην οποία υπογραμμίζει ότι το διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετονομάζει μονάχα ως Κόλπο της Αμερικής το τμήμα των ΗΠΑ προς τον βορρά, και όχι εκείνο του Μεξικού και της Κούβας, προς τον νότο, που θεωρούνται «εθνικά εδάφη» και τελούν «υπό τη δικαιοδοσία» των δυο χωρών.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Χουάν Ραμόν ντε λα Φουέντε, επισήμανε πως «σε καμία συνθήκη το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί τη μετονομασία μιας γεωγραφικής ζώνης που περιλαμβάνει ένα τμήμα της επικράτειάς του και το οποίο βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Αύξηση της κάλυψης εργαζομένων – Τι αναμένεται

    Το ποσοστό των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα βρίσκεται...

    ΠΑΤΡΑ: Θρήνος για τον Τάκη Φιλιππόπουλο – ΦΩΤΟ

    Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου ο...

    Citi: Πώς θα κινηθούν οι τιμές του πετρελαίου ως τα τέλη του 2025

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο διεθνούς προέλευσης...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – ΡΙΟ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ: Επανεμφανίστηκαν τα περιστέρια στο Νοσοκομείο!

    Μάλλον τα μέτρα που ελήφθησαν στο Νοσοκομείο Ρίου για...