Κωνσταντινούπολη: Εκτίναξη του πληθωρισμού λόγω φόρων

    Ημερομηνία:

    Ο πληθωρισμός στο οικονομικό κέντρο της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, εκτινάχθηκε τον Ιούλιο, καθώς η κυβέρνηση αύξησε τους φόρους σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

    Ο πληθωρισμός στο λιανικό εμπόριο της Κωνσταντινούπολης σε μηνιαία βάση επιταχύνθηκε περίπου 10% τον περασμένο μήνα, σχεδόν τριπλασιάζοντας το ποσοστό που καταγράφηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης την Τρίτη. Πρόκειται για το υψηλότερο μηνιαίο άλμα από τον Απρίλιο του 2022.

    Φλίγκος

    Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε κατά περίπου 64% τον Ιούλιο, από 55% τον προηγούμενο μήνα. Το επιμελητήριο, γνωστό με τα τουρκικά αρχικά ITO, απέδωσε την επιτάχυνση σε αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, οι οποίες αύξησαν τις τιμές σε διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.

    Η Τουρκία εισήγαγε τον περασμένο μήνα μια σειρά από αυξήσεις φόρων για να διορθώσει το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού της, το οποίο επιδεινώθηκε από τις δαπανηρές προεκλογικές παροχές και τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου. Τα μέτρα περιελάμβαναν τον τριπλασιασμό του φόρου που εισπράττεται στα καύσιμα.

    GLEARNET

    Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αναθεώρησε πρόσφατα τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό στο 58% μέχρι το τέλος του έτους, σημαντικά υψηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση για 22,3%. Η τράπεζα ανέφερε τα φορολογικά μέτρα ως έναν από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την αναθεώρηση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν σήμερα Σάββατο 13-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη μας ΔΗΜΗΤΡΑ (χήρα) ΚΩΝ. ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΕΤΩΝ  72 Κηδεύουμε το Σάββατο...

    Ελλάδα – Τουρκία: O εγκλωβισμένος Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα 22 λάθη και ο άριστα διαβασμένος Εργκίν Αταμάν

    Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον ημιτελικό του...

    Πέθανε ξαφνικά η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

    Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της 28χρονης...

    Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

    Στην πίεση, άνευ λόγου, απέδωσε την πολύ κακή εμφάνιση...