Κοροναϊός: Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα όσων έχουν την παραλλαγή Όμικρον

    Ημερομηνία:

    Για τα συμπτώματα της Covid από την αρχή του πρώτου πανδημικού κύματος μέχρι τώρα και κατά πόσο οι μεταλλάξεις έπαιξαν ρόλο σε αυτό, μίλησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας, Νικόλαος Σύψας, στην ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

    Ο καθηγητής τόνισε πως στην αρχή οι ασθενείς με covid ταλαιπωρούνταν κυρίως από πυρετό, ξηρό επίμονο βήχα και σε μικρό βαθμό γαστρεντερικές διαταραχές.

    Ωστόσο όπως τόνισε τα πράγματα αλλάξαν όταν ήρθε η παραλλαγή Δέλτα.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    «Πλέον κυριαρχούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Μύτη που τρέχει, πονόλαιμος και πονοκέφαλος είναι τα βασικά συμπτώματα», τόνισε ο κύριος Σύψας.

    Ο καθηγητής ανέφερε και τα πρώτα στοιχεία για τα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής με την παραλλαγή Όμικρον.

    «Ήδη τα στοιχεία των πρώτων εβδομάδων δείχνουν ξανά κοινό κρυολόγημα. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με πονοκέφαλο, κόπωση και μύτη που τρέχει.

    «Σε περίπτωση λοιπόν που αναρωτηθεί κανείς τι έχει, η απάντηση είναι «Δεν γνωρίζω», οπότε η λύση είναι τεστ και κατά προτίμηση μοριακό», τόνισε ο καθηγητής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δικαίωση ζητά η αδερφή της Γαρυφαλλιάς από την Πάτρα – 10 μήνες από την τραγωδία

    Δικαίωση για τη μνήμη της αδερφής της, Γαρυφαλλιάς Κολλιοπούλου, ζητά...

    Πάτρα: Σε δίκη ο πρ. δήμαρχος Θ. Παναγόπουλος για τα παράνομα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Αιγείρας

    Συνεχίστηκε τη Τρίτη, η δίκη που εξελίσσεται στο Εφετείο...

    Αχαΐα: Ανακούφιση, αλλά και ενστάσεις για τον ΕΝΦΙΑ σε χωριά – Τί λένε οι Κοινοτάρχες

    Προ ημερών, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία...

    Κλειτορία: Καθαρίζουν την παλιά Μαθητική Εστία

    Προετοιµάζει το έδαφος για αξιοποίηση της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας,...