Κορονοϊός: Η διατροφή “ασπίδα” από τη νόσηση με Covid-19

    Ημερομηνία:

    Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς και χαμηλή σε γαλακτοκομικά και κρέας συνδέεται με 39% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης Covid-19, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «BMJ Nutrition Prevention & Health».

    Η έρευνα έγινε σε 702 ενήλικες την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2022. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με τις συνήθεις διατροφικές τους συνήθειες και τη συχνότητα που κατανάλωναν τις ομάδες τροφίμων, καθώς και τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό τους. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες: παμφάγων ή διατροφής κυρίως φυτικής προέλευσης. Η ομάδα φυτικής διατροφής διαιρέθηκε περαιτέρω σε όσους έτρωγαν κρέας τρεις ή λιγότερες φορές την εβδομάδα και σε χορτοφάγους και βίγκαν. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ygeiasthemata.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φ. Ζαΐμη στο Eco Forum 2025

    Συγκεκριμένες προτάσεις παρεμβάσεων στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Πολιτικής...

    Επιμένει η Κρεμλίδου για τον Πατρινό αστυνομικό: «Όταν έλαβα την πρώτη απειλή η ντροπή με έκανε να θέλω να “φύγω” από τη ζωή»

    Η Έλενα Κρεμλίδου μίλησε ξανά για την υπόθεση του revenge porn, περιγράφοντας...

    Νέοι μνηστήρες για τον Μουζακίτη: Γιουβέντους και Ντόρτμουντ κοιτάζουν τον μέσο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τη Sun

    Δύο νέοι ευρωπαίοι «γίγαντες»...εμφανίστηκαν στο προσκλητήριο ενδιαφέροντος για τον Χρήστο...

    Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας Byron, με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα

    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...