Κορονοϊός: Η διατροφή “ασπίδα” από τη νόσηση με Covid-19

    Ημερομηνία:

    Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς και χαμηλή σε γαλακτοκομικά και κρέας συνδέεται με 39% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης Covid-19, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «BMJ Nutrition Prevention & Health».

    GLEARNET

    Η έρευνα έγινε σε 702 ενήλικες την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2022. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με τις συνήθεις διατροφικές τους συνήθειες και τη συχνότητα που κατανάλωναν τις ομάδες τροφίμων, καθώς και τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό τους. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες: παμφάγων ή διατροφής κυρίως φυτικής προέλευσης. Η ομάδα φυτικής διατροφής διαιρέθηκε περαιτέρω σε όσους έτρωγαν κρέας τρεις ή λιγότερες φορές την εβδομάδα και σε χορτοφάγους και βίγκαν. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ygeiasthemata.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παρασκευή Κερασιώτη: «Θα δώσω στον γιο μου το όνομα του πατέρα μου»

    «Έρχεται ο γάμος σιγά σιγά, αλλά επειδή τώρα σε...

    Πάτρα: Το Επίκεντρο+ παρουσιάζει την παράσταση “BUS STOP” σε σκηνοθεσία Τζίμη Πολίτη

    Το Επίκεντρο+ παρουσιάζει την παράσταση  BUS STOP σε σκηνοθεσία...

    Πάτρα: “FAMILY SECRETS” στο θέατρο ACT

    Δεύτερη χρονιά επιτυχίας για την Ιταλική μαύρη κωμωδία «Family...

    Η θερμοκρασία της μύτης μας πέφτει όταν αγχωνόμαστε, σύμφωνα με νέα μελέτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%ad%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b1/