Κορονοϊός: Η διατροφή “ασπίδα” από τη νόσηση με Covid-19

    Ημερομηνία:

    Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς και χαμηλή σε γαλακτοκομικά και κρέας συνδέεται με 39% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης Covid-19, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «BMJ Nutrition Prevention & Health».

    Η έρευνα έγινε σε 702 ενήλικες την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2022. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με τις συνήθεις διατροφικές τους συνήθειες και τη συχνότητα που κατανάλωναν τις ομάδες τροφίμων, καθώς και τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό τους. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες: παμφάγων ή διατροφής κυρίως φυτικής προέλευσης. Η ομάδα φυτικής διατροφής διαιρέθηκε περαιτέρω σε όσους έτρωγαν κρέας τρεις ή λιγότερες φορές την εβδομάδα και σε χορτοφάγους και βίγκαν. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ygeiasthemata.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΦΙΑΣΚΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ: Βγήκε και το 2ο πόρισμα από την Πυροσβεστική! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

    Η Πυροσβεστική συντάσσει δεύτερο πόρισμα κατά παραγγελία της ανακρίτριας...

    Ακρίβεια στη στέγη: Το ενοίκιο “τρώει” τον μισό μισθό

    Στην Ελλαδά είναι πιο δύσκολο από οπουδήποτε αλλου στην...

    ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Δείτε τι βγαίνει στο Θεριανό μετά την φωτιά! Κίνδυνος από επικίνδυνα αέρια

    Eγραψε ο επικεφαλής της παράταξης Πάτρα Σπουδαία Πόλη Βασίλης...