Κορωνοϊός: Μόλις το 1,4% των κατοίκων της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως

    Ημερομηνία:

    Οι χώρες της Αφρικής έχουν παραλάβει μέχρι στιγμής μόνο 82,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19, ανακοίνωσαν τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ACDC).

    Φλίγκος

    Ο υγειονομικός οργανισμός, μέρος της Αφρικανικής Ένωσης, σημείωσε πως μόλις το 1,39% του συνολικού πληθυσμού της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως καθώς έχουν χορηγηθεί 61,3 εκατ. δόσεις εμβολίων.

    ICECAP

    Σύμφωνα με τον ACDC, ως τώρα έχουν γίνει 57 εκατ. τεστ στην Αφρική, εκ των οποίων 1,5 εκατ. την περασμένη εβδομάδα, αριθμός αυξημένος κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη. Κατά τον θεσμό, ο συνολικός δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 11,1%.

    Μέχρι και την Πέμπτη, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην ήπειρο είχε φθάσει τους 160.648 νεκρούς επί συνόλου 6.335.702 μολύνσεων.

    Οι πέντε χώρες που έχουν εξασφαλίσει τις περισσότερες δόσεις εμβολίων ως αυτό το στάδιο είναι το Μαρόκο, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος, η Νιγηρία και η Αλγερία. Το βασίλειο του Μαρόκου έχει χορηγήσει 21,3 εκατ. δόσεις, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ACDC.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ματαιώσεις δρομολογίων την Κυριακή

    Κανένα δρομολόγιο του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό δεν...

    Αντίθετος με την κατάργηση των «μελών του δίευρου» ο Πολάκης

    Μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους...

    Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών οι τρεις θάνατοι οικογένειας στο Ελληνικό – Ο «χαμός» του γιου που προκάλεσε την έρευνα

    Στο μικροσκόπιο της έρευνας των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών...