Κορωνοϊός: Στα 597 τα νέα κρούσματα – 429 οι διασωληνωμένοι

    Ημερομηνία:

    ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοιού (COVID-19), εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139447, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5430 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41491 (29.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    429 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 287 (66.9%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 893 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

    Επίσης, έχουμε 43 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4881 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2895 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.817.705 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 593.422 δείγματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπανγκλαντές: Σε θάνατο καταδικάστηκε η ανατραπείσα πρωθυπουργός

    Δικαστήριο του Μπανγκλαντές καταδίκασε σήμερα (17/11) σε θάνατο την...

    Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «ΠΕΙΡΟΣ»: Ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «ΠΕΙΡΟΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων...

    Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία το επόμενο 48ωρο

    Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας...

    Πόσες θερμίδες χάνουμε με το σεξ;

      Το έχουμε ακούσει πολλές φορές πως η καλύτερη γυμναστική...