Κοτόσουπα αυγολέμονο: Συνταγή για το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό

    Ημερομηνία:

    Η κοτόσουπα αυγολέμονο, είναι συνδεδεμένη με το σπίτι και τη μαμά μας.

    Είναι το φάρμακο όταν είμαστε άρρωστοι, είναι το καταφύγιο σε μια κρύα μέρα και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

    Αυτή η συνταγή, είναι η βασική και έχει τα μυστικά για ένα πλούσιο και απαλό αυγολέμονο.

    Αφού κατακτήσουμε την κλασική συνταγή, μετά, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον ζωμό, με περισσότερα λαχανικάαρωματικά και εντάσεις.

    Υλικά (για 6-8 άτομα):

    • 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε κομμάτια
    • 12 φλιτζάνια νερό
    • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
    • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
    • Λίγα κλωνάρια μαϊντανού ολόκληρα
    • 1/2 φλιτζάνι ρύζι (ή πεπονάκι)
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

    Για το αυγολέμονο:

    Φλίγκος
    • 3 αυγά
    • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
    • 1/2 φλιτζάνι ζουμί από τη σούπα

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε με την τρυπητή κουτάλα, την επιφάνεια.

    Μόλις σταματήσει να αφρίζει, ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

    Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

    Βγάζουμε και τα κλωνάρια του μαϊντανού.

    Ρίχνουμε το ρύζι (ή το πεπονάκι) στην κατσαρόλα με τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, ελαφρά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού και τον ζεστό ζωμό, από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό θα ζεστάνει το αυγολέμονο και θα αποτρέψει το «κόψιμο».

    Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι και δίνοντάς του, τα απαραίτητα «φιλάκια». Σβήνουμε τη φωτιά.

    Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε την κοτόσουπα, ζεστή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα Πέμπτη 19 Ιουνιου 2025 Royal Theater...

    Πώς σχετίζονται οι αλλαγές στο σωματικό βάρος, στην πρώιμη ηλικία, με τη παχυσαρκία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%cf%8e%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9/

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σύριγγες και χρήση ναρκωτικών σε Πλατεία της Πάτρας – ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    Εικόνες που σοκάρουν στην Πλατεία Ψαροφαϊου! Αναγνώστης της «Πολιτείας»...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Γίγαντες φούρνου με μείγμα tikka masala και ελιές

    Υλικά Μερίδες: 4 300 γρ. γίγαντες 100 γρ. κρεμμύδι ξερό,...