Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;

    Ημερομηνία:

    Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.

    Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.

    Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο

    Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.

    Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.

     

    Σήμερα με αυτό το ποσό δεν αγοράζουμε ούτε έναν κουραμπιέ!

    Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.

    Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!

    Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    22χρονη μοιράζεται την πιπεράτη ιστορία της: “Μας άκουσε όλη η Νέα Φιλαδέλφεια”

     22χρονη μοιράζεται την πιπεράτη ιστορία της: Καλό είναι να...

    Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να έρθει σε οργασμό μια γυναίκα

    Στις τρεις το μεσημέρι, οι γυναίκες έρχονται σε οργασμό πιο εύκολα. Αν και δεν...

    Ο μύθος των αφροδισιακών: Είναι αλήθεια ότι τα στρείδια… ανεβάζουν την ερωτική μας διάθεση;

    Τα στρείδια ανέκαθεν έφεραν μια μυστικιστική γοητεία, κυρίως εξ...

    Ο λόγος που το αλουμινόχαρτο έχει γυαλιστερή και ματ επιφάνεια – Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται

    Το αλουμινόχαρτο είναι ένα απαραίτητο υλικό για την κουζίνα....