Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;

    Ημερομηνία:

    Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.

    Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.

    Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο

    Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.

    Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.

     

    Σήμερα με αυτό το ποσό δεν αγοράζουμε ούτε έναν κουραμπιέ!

    Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.

    Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!

    Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στα ίχνη της Χαμένης Πολιτείας – Ανακαλύπτοντας την Αρχαία Ελίκη (Φωτο)

    Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελίκης, έγινε από...

    Πάτρα: Ο Δήμος στο συλλαλητήριο των αγροτών

    Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο...

    Σεξ στο νερό: Όσα πρέπει να ξέρεις για να το απολαύσεις με ασφάλεια

    Αδιαμφισβήτητα, μία από τις ερωτικές φαντασιώσεις αντρών και γυναικών...

    Θρίλερ με τον «θησαυρό» του Ντίμη Κρίτσα…

    Πίνακες ζωγραφικής από μεγάλους Ελληνες και ξένους ζωγράφους, ρούχα εποχής...