Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;

    Ημερομηνία:

    Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.

    Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.

    Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο

    Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.

    Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.

     

    Σήμερα με αυτό το ποσό δεν αγοράζουμε ούτε έναν κουραμπιέ!

    Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.

    Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!

    Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυστραλία: 37χρονη καθηγήτρια ομολόγησε ότι έκανε επανειλημμένα σεξ με 15χρονο

    Στην ομολογία ότι είχε επανειλημμένα σεξουαλικές σχέσεις με έναν...

    Μαρίνα Σάττι: Συγκινημένη μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο – Τώρα είμαι καλά, θα συνεχίσω την ανάρρωση από το σπίτι

    Συγκινημένη εμφανίστηκε η Μαρίνα Σάττι μετά το εξιτήριο της από το νοσοκομείο,...

    “Στο σφυρί” γνωστά ξενοδοχεία! Ενα στην Δυτική Ελλάδα – φωτο

    Eβδομάδα με τα ξενοδοχεία να κυριαρχούν στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι...