Κράτησαν… άμυνα στην πανδημία: 972 εγγραφές και 377 διαγραφές επιχειρήσεων στην Αχαΐα το 2020

    Ημερομηνία:

    Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, το 2020 «έκλεισε» με θετικό ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

    Οι νέες επιχειρήσεις υπερίσχυσαν των «λουκέτων», παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός, αναγκάζοντας πολλές ΜμΕ να κατεβάσουν ρολά για μήνες.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ από το Επιμελητήριο Αχαΐας, το 2020, σε σχέση με αυτές που άνοιξαν και αυτές που έκλεισαν, το πρόσημο είναι θετικό, εφόσον η διαφορά ανέρχεται στις 595 επιχειρήσεις. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 55 επιχειρήσεις περισσότερες στην μεταποίηση, δεδομένου ότι άνοιξαν 125 αλλά έκλεισαν 70.

    Στον κλάδο του εμπορίου, η ψαλίδα άνοιξε περισσότερο, εφόσον η διαφορά έφθασε τις 156 επιχειρήσεις, καθώς άνοιξαν 287 και έκλεισαν 131.
    Η μεγαλύτερη διαφορά καταγράφεται στον κλάδο των υπηρεσιών, καθώς φθάνει το ύψος των 384, με δεδομένο ότι άνοιξαν 560 και έκλεισαν 176 επιχειρήσεις. Ωστόσο, πλήρης αποτύπωση της κατάστασης στο επιχειρείν αναμένεται το επόμενο διάστημα, όταν επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα και διαφανεί πόσες τελικά επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να σηκώνουν ρολά και να ανοίξουν πάλι τις πύλες τους ελπίζοντας σε επιβίωση. Εκτιμάται από ανθρώπους της αγοράς πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν
    κλείσει περισσότερες επιχειρήσεις μέσα στο 2020 και να μην το έχουν δηλώσει ακόμη στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στα χέρια των 35αρηδων ο ΣΥΡΙΖΑ: Καλπάκης νέος Γραμματέας, Ζαχαριάδης ως Εκπρόσωπος Τύπου

    Στην επόμενη γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία παραδίδει ο...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνέλαβαν γνωστό δημοσιογράφο για εκβιασμό υφυπουργού

    Συνέλαβαν δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη ιστοσελίδας  του Βόλου ο οποίος...

    Συνταγή για παραδοσιακή τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριά

    Η τυροκαυτερή είναι κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Η...

    Η στιγμή που η φρεγάτα “Αδρίας” δένει στο λιμάνι της Πάτρας – Βίντεο

    Φέτος αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια ο θεσμός της...