Κρέας: Το μαγείρεμα που μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες κατά 90%

    Ημερομηνία:

    Αποφεύγοντας το καλοψημένο κρέας, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος καρκίνου στον οποίο εκτίθεστε. Ποτέ μην τρώτε ξεροψημένο ή καμένο κρέας (τα καφετιά ή μαύρα σημεία). Το πολύ ψημένο κρέας που έχει ξεροψηθεί εξωτερικά είναι μία από τις πιο επικίνδυνες τροφές, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

    Ένας άλλος τρόπος να μειώσετε τις ετεροκυκλικές αμίνες είναι να γυρίζετε το κρέας συχνά καθώς ψήνεται, ώστε να μην ξεροψήνεται ή να καίγεται.

    Κρέας: Το μαγείρεμα που μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες κατά 90%

    Το μαρινάρισμα του κρέατος μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή ετεροκυκλικών αμινών. Μαρινάροντας το κρέας σε ελαιόλαδο ή ξίδι, εμποδίζετε τον σχηματισμό αυτών των καρκινογόνων ουσιών κατά 90%. Αναμειγνύοντας τη μαρινάδα με βότανα και μπαχαρικά, ενισχύετε περισσότερο το προστατευτικό αποτέλεσμα.

    Οι ερευνητές έχουν μελετήσει επίσης το μαρινάρισμα της μπριζόλας ή του στέικ σε μπύρα ή κόκκινο κρασί για 4-6 ώρες πριν από το ψήσιμο σε κάρβουνα. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι αλκοολούχες μαρινάδες ήταν ικανές να μειώνουν τις καρκινογόνες ουσίες κατά 60-90%. Η μαρινάδα από μαύρη μπύρα και κόκκινο κρασί είχε το καλύτερο προστατευτικό αποτέλεσμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νύφη έπιασε την πεθερά να θηλάζει τον γαμπρό πριν τον γάμο τους

    Τη γη κάτω από τα πόδια της έχασε μια μέλλουσα...

    «Για να εξοικονομήσετε χρήματα, ίσως πρέπει να ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ πρωινό»!

    Πασίγνωστη εφημερίδα βάζει «φωτιά»! Δεν είναι πια θεωρία συνωμοσίας Αμερική...

    Forbes: Πώς μπορεί κανείς να γίνει… δισεκατομμυριούχος

    Κι όμως, υπάρχουν τρεις νόμιμοι τρόποι για να στεφθείτε δισεκατομμυριούχος. Ο...

    Το 76% των γυναικών ελκύεται, αναπάντεχα, από αυτό τον τύπο άντρα

    ια φορά κι έναν καιρό, ο μάτσο άντρας εθεωρείτο ακαταμάχητος για...