Κρέας: Το μαγείρεμα που μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες κατά 90%

    Ημερομηνία:

    Αποφεύγοντας το καλοψημένο κρέας, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος καρκίνου στον οποίο εκτίθεστε. Ποτέ μην τρώτε ξεροψημένο ή καμένο κρέας (τα καφετιά ή μαύρα σημεία). Το πολύ ψημένο κρέας που έχει ξεροψηθεί εξωτερικά είναι μία από τις πιο επικίνδυνες τροφές, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

    Ένας άλλος τρόπος να μειώσετε τις ετεροκυκλικές αμίνες είναι να γυρίζετε το κρέας συχνά καθώς ψήνεται, ώστε να μην ξεροψήνεται ή να καίγεται.

    Κρέας: Το μαγείρεμα που μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες κατά 90%

    Το μαρινάρισμα του κρέατος μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή ετεροκυκλικών αμινών. Μαρινάροντας το κρέας σε ελαιόλαδο ή ξίδι, εμποδίζετε τον σχηματισμό αυτών των καρκινογόνων ουσιών κατά 90%. Αναμειγνύοντας τη μαρινάδα με βότανα και μπαχαρικά, ενισχύετε περισσότερο το προστατευτικό αποτέλεσμα.

    Οι ερευνητές έχουν μελετήσει επίσης το μαρινάρισμα της μπριζόλας ή του στέικ σε μπύρα ή κόκκινο κρασί για 4-6 ώρες πριν από το ψήσιμο σε κάρβουνα. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι αλκοολούχες μαρινάδες ήταν ικανές να μειώνουν τις καρκινογόνες ουσίες κατά 60-90%. Η μαρινάδα από μαύρη μπύρα και κόκκινο κρασί είχε το καλύτερο προστατευτικό αποτέλεσμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δείτε βίντεο: Η FIFA απένειμε στον Τραμπ βραβείο Ειρήνης, «μία από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου»

    Δεν έχει Νόμπελ Ειρήνης (όχι ακόμη τουλάχιστον) αλλά ο Ντόναλντ...

    Πάτρα: Αστυνομικά μέτρα για συγκεντρώσεις και πορείες Αλέξη Γρηγορόπουλου

    17 χρόνια συμπληρώνονται αύριο Σάββατο από τη δολοφονία του...

    Πάτρα: Έκθεση κοσμήματος «Encuentro» της Ειρήνης Καρύμπαλη

    Ο χώρος τέχνης Παλίσσανdρος, Ερμού 8 και Αγ. Ανδρέου...