Λάδι: Πόσο πωλείται σήμερα – Οι εκτιμήσεις για τον Νοέμβριο

    Ημερομηνία:

    Γύρω από τα 7 ευρώ κινούνται οι τιμές πώλησης τους έξτρα παρθένου ελαιόλαδου τον Ιούλιο. Ειδικότερα, η αγορά στο έξτρα παρθένο έχει βρει νέο σημείο ισορροπίας της στα 7,3-7,5 ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι συναλλαγές στις χαμηλότερες ποιοτικές κατηγορίες.

    Μια αγορά που δείχνει τις διαθέσεις των αγοραστών είναι η Μεσσηνία. Εδώ και 20 ημέρες στην αγορά αυτή το ενδιαφέρον είναι μειωμένο, με τελευταία άξια λόγου αγορά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γλυφάδας, ο οποίος έκλεισε 14,5 τόνους ελαιόλαδου ΠΟΠ Καλαμάτας στα 7,50 ευρώ και 7 τόνους έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στα 7 ευρώ, τα οποία αγόρασε Έλληνας έμπορος.

    Παρόμοιες τιμές ακούγονται στην Κρήτη, ενώ καμία αγοραπωλησία δεν έγινε τις τελευταίες 10 μέρες στη Λακωνία.

    Πέρα από το εγχώριο ενδιαφέρον, υψηλή αναμένεται να είναι και φέτος η ζήτηση από την Ιταλία, ενώ στην Ισπανία η τιμή διακυμένεται περί των 7 ευρώ.
    Κρίσιμο ζήτημα που θα επηρεάσει το ύψος που θα διαμορφωθούν οι τιμές για τη νέα σοδεία είναι οι καιρικές συνθήκες.

    Γεωπόνοι είναι αισιόδοξοι λόγω της καλής ανθοφορίας και του καλού δεσίματος, και εκτιμούν πως παρά τις δυσκολίες η ελαιοπαραγωγή θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν υπάρξει και μια καλοκαιρινή μπόρα τον Αύγουστο και καλή διαχείριση του δάκου.

    Μπορεί η πλειοψηφία των ελαιόδεντρων να συγκεντρώνεται στη νότια Ελλάδα, ωστόσο η «καλή» χρονιά της παρενιαυτοφορίας δίνει το δικαίωμα σε μικρότερες ζώνες όπως αυτή της Μυτιλήνης, να δώσουν το κάτι παραπάνω.

    Ερωτηματικό παραμένουν για την ώρα ζώνες όπως της Άμφισσας, όπου οι τοπικές εκτιμήσεις παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Ηρακλής Νικολακόπουλος πρόεδρος στον Κεραυνό

    Νέος πρόεδρος του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου είναι ο Ηρακλής...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας

    Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο,...

    Κιμ Καρντάσιαν: Με εντυπωσιακό ντεκολτέ στους δρόμους της Βενετίας – Δείτε φωτογραφίες

    Να συνδυάσει τη δουλειά με τη διασκέδαση βρήκε την...

    Πλειστηριασμοί: 4+1 βαριά σφυριά αξίας 68,8 εκατ. ευρώ χτυπούν αυτή την εβδομάδα

    Περισσότερους από 1.170 πλειστηριασμούς περιλαμβάνει η λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για αυτή...