Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ισχυρίσθηκε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία με σκοπό να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, πριν από τρεις ημέρες.

    Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις αυτές.

    “Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από το έδαφος της Ουκρανίας”, είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.

    Φλίγκος

    “Όμως, Θεού θέλοντος, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”, συνέχισε

    Ο Λευκορώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία αλλά θα πολεμήσει, εάν γίνει εισβολή στο έδαφός της.

    GLEARNET

    Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας και της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες που να πολεμούν σε αυτήν την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, όπως την αποκαλεί η Ρωσία.

    Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ψήφισμα της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τον θάνατο του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΗΛΙΓΑΔΗ

      Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας με το άκουσμα...

    Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Δεν θα μπούμε στον πειρασμό συμφωνιών που θα υπονομεύσουν το πρόγραμμά μας

    Την πρότασή του για πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών διατύπωσε...

    Πάτρα: Τα σαράβαλα της Νόρμαν

    Περιοχή Νόρμαν. Και ο αναγνώστης της «Πολιτείας» μας αναφέρει:...

    Πάτρα: Θρήνος στην πόλη – Εφυγε από τη ζωή ο “γάτος” – φωτό

    "Εφυγε" από τη ζωή μία μεγάλη προσωπικότητα στον χώρο...