Λίστες μεγαλοφειλετών: στο φως τα στοιχεία όσων χρωστούν και δεν ρυθμίζουν

    Ημερομηνία:

    Χρέη… με ονοματεπώνυμο, ανακοινώνει η ΑΑΔΕ. Οι εποχές των εκτάκτων ρυθμίσεων και της αναστολής πληρωμών λόγω COVID έχουν παρέλθει και  την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα – σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί – αναμένεται να ανακοινωθεί η λίστα με τα στοιχεία όσων χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ.

    Παρά την «πανδημία χρέους» και το γεγονός ότι ο αριθμός των οφειλετών έχει σχεδόν διπλασιαστεί εν σχέσει με τα προ Μνημονίων επίπεδα φτάνοντας τα 4 εκατομμύρια ΑΦΜ, στην πραγματικότητα μόλις το 1% των οφειλετών (ούτε 40.000 νομικά ή φυσικά πρόσωπα) χρωστούν σχεδόν το 90% (ή περίπου 95 δισ. ευρώ) από τα συνολικά χρέη των 107 δισ. προς την εφορία.

    Μετά από 4 χρόνια αναβολών – καθώς η προηγούμενη ανακοίνωση ονομάτων οφειλών έγινε «προ COVID» το 2019 – φέτος θα δημοσιοποιηθούν δύο ξεχωριστές λίστες: μία με τις εταιρίες (νομικά πρόσωπα) και μία άλλη με τους πολίτες (φυσικά πρόσωπα) που έχουν οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας.

    Ωστόσο, αντί των περίπου 40.000 οφειλετών, δημοσιοποίηση στοιχείων θα γίνει μόνον για όσους έστρεψαν τις πλάτες τους στις ρυθμίσεις χρεών.

    Remaining Time-0:00
    Fullscreen
    Mute

    Αντιθέτως, εξαιρούνται από τη δημοσιοποίηση και, άρα, θα αποφύγουν τη «διαπόμπευση», χιλιάδες περιπτώσεις, όπως οι εξής :

    · όσοι έσπευσαν να μπουν σε ρύθμιση χρεών και την τήρησαν έως και πριν λίγες μέρες

    · όσοι έχουν οφειλές που βρίσκονται σε αναστολή είσπραξης (πχ πυροπαθείς)

    · ανήλικοι οφειλέτες

    · όσοι έχουν αποβιώσει

    · όσοι έχουν οφειλές που κρίθηκαν «ανεπίδεκτες» είσπραξης και που δεν αναζητούνται, αλλά (πχ λογιστής Κασιμάτης, πρώην Ολυμπιακή, Πειραϊκή Πατραϊκή ή ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή με οφειλές που μαζί με τους τόκους σήμερα θα έφταναν ή θα ξεπερνούσαν το 1 ή και τα 2 δισ. ευρώ για τον καθέναν και την καθεμιά τους)

    · φορείς και εταιρείες του δημόσιου τομέα, που χρωστούν στο ίδιο το δημόσιο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Παραλίγο τραγωδία με 20χρονο στην Αγυιά! Τον χτύπησαν και τον εγκατέλειψαν! Η έκκληση του πατέρα του

    ΟΔΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Οδηγός ΙΧ παρέσυρε 20χρονο με πατίνι και τον...

    Προστάτης: Ένας ουρολόγος προτείνει περισσότερο σεξ και 3 ακόμα tips για την υγεία του αδένα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80/

    Απίστευτος Παυλίδης, σκόραρε με την Μπενφίκα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – Δείτε το φανταστικό γκολ του

    Ο 26χρονος διεθνής Έλληνας επιθετικός της Μπενφίκα άνοιξε λογαριασμό...

    Πρόκληση από τους Σκοπιανούς: Επαναφέρουν… σκέτη την ονομασία «Μακεδονική» στην Ομοσπονδία Μπάσκετ

    Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την...