Long Covid: Οι βρετανοί εργοδότες ανησυχούν για τις αναρρωτικές άδειες

    Ημερομηνία:

    Το ένα τέταρτο των εργοδοτών στη Βρετανία αναφέρουν ότι η long Covid-19 είναι μια από τις κυριότερες αιτίες παρατεταμένης αναρρωτικής άδειας, δείχνει έρευνα ινστιτούτου, το οποίο ζητά να ληφθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

    Φλίγκος

    Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει τους περιορισμούς της πανδημίας, κάθε μέρα όμως καταγράφονται στη χώρα περίπου 80.000 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας έχουν φτάσει τα 18 εκατομμύρια και, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν συμπτώματα της long Covid στις αρχές του 2022.

    Κόπωση, δύσπνοια, προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης, είναι μερικά από τα συμπτώματα που μπορούν να συνεχιστούν για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη με κοροναϊό, μια πάθηση που παραμένει εν πολλοίς μυστηριώδης.

    Το 26% των εργοδοτών στη Βρετανία περιλαμβάνει πλέον την μακρά Covid-19 στις κυριότερες αιτίες μακράς αναρρωτικής άδειας, έδειξε η έρευνα του Αναγνωρισμένου Ινστιτούτου Προσωπικού και Ανάπτυξης (CIPD) σε 804 φορείς που εκπροσωπούν περισσότερους από 4,3 εκατομμύρια εργαζομένους.

    ICECAP

    Κρούσματα αναφέρθηκαν στο 46% των φορέων αυτών.

    «Η long Covid είναι ένα διογκούμενο πρόβλημα που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι εργοδότες. Θα πρέπει να λάβουν κατάλληλα μέτρα για να στηρίξουν τους εργαζομένους με την πάθηση» δήλωσε η Ρέτσελ Σαφ, σύμβουλος πολιτικής του CIPD για τις εργασιακές σχέσεις.

    Η έρευνα έδειηε μεταξύ άλλων ότι μόνο το 19% των εργοδοτών προσφέρουν στήριξη και καθοδήγηση στους εργαζομένους για τη διαχείριση προβλημάτων υγείας.

    Όπως επισήμανε η Σαφ, «υπάρχει ο κίνδυνος ότι όσοι υποφέρουν από επίμονα συμπτώματα long Covid δεν θα λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται στον εργασιακό χώρο και μπορεί ακόμα και να μείνουν χωρίς δουλειά».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το απόλυτο μπάχαλο στην Ηφαίστου! Για να περάσεις… σκαρφαλώνεις στα τραπέζια – ΦΩΤΟ

    Ασυδοσία επικρατεί στον πεζόδρομο της Ηφαίστου ο οποίος έχει...

    Εκλογές στην Αλβανία: Ο Έντι Ράμα μεγάλος νικητής με 52% και 4η σερί θητεία στην πρωθυπουργία

    Μία τέταρτη συνεχόμενη θητεία στην πρωθυπουργία εξασφάλισε ο Έντι Ράμα σύμφωνα...

    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για τη σύλληψη των διακινητών ναρκωτικών στο Αίγιο

    Σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αναφέρονται τα...