Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Νέο 112 για εκκένωση, ανάμεσα σε τρεις οικισμούς το πύρινο μέτωπο

    Ημερομηνία:

    Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμού Πετριές, Κριεζά και Αλώνια και κινείται νότια.

    Μάλιστα οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

    112_evia

    Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε δύσβατα σημεία. Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επί τόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

    Υπενθύμιζεται ότι λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα της Τρίτης ήχησε και πάλι το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

    img_7020

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τελετή Λήξης: Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού του Πατρινού Καρναβαλιού 2026

    Με τον πολύχρωμο, ηχηρό και δυναμικό απόηχο της Μεγάλης...

    Νεκρός και ο 9ος και τελευταίος αγνοούμενος σκιέρ στην Καλιφόρνια

    Ομάδες διάσωσης εντόπισαν και ανέσυραν νεκρό τον τελευταίο από...

    Αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Την Παρασκευή 27/2 η απόφαση στο Εφετείο

    Την Παρασκευή 27/2/2026 και ώρα 09.00 π.μ. θα ανακοινωθεί...

    Συντάξεις: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας έως το 2027

    Η κυβερνητική στρατηγική για τη μείωση της ανεργίας και τις παρεμβάσεις στην...