Ένας πρώην εξωτερικός συνεργάτης της ΜΙΤ και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη αποτελούν τα βασικά κομμάτια του παζλ που αποτυπώνουν την εικόνα του μακελειού που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αρτέμιδα, με έξι Τούρκους μαφιόζους νεκρούς έπειτα από ενέδρα θανάτου που τους έστησαν στην οδό Αρίωνος. Ίσως γι’ αυτούς τους λόγους στις έρευνες για την εξιχνίαση του μακελειού στη Λούτσα έχει εμπλακεί ενεργά και η ΕΥΠ (στο πληροφοριακό κομμάτι σε αυτή τη φάση), η οποία ενημερώνεται επισταμένα για την πορεία των ερευνών.
Ανάμεσα στους νεκρούς μαφιόζους είναι και ο 31χρονος D.M., «δεξί χέρι» του Μπαρίς Μπαγιούν, αρχηγού της μαφίας των «Ντάλτονς», που θεωρείται ότι ελέγχει σχεδόν το 25% της διακίνησης ηρωίνης στην κεντρική και στη βόρεια Ευρώπη.
Ο 31χρονος, ωστόσο, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου περνά τα σύνορα στο Διδυμότειχο, όπου εντοπίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. και του αποδίδεται η κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος κατέθεσε αίτημα για βίζα που απορρίφθηκε, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν είχε καταθέσει και αίτημα ασύλου στη χώρα μας. Ο πρώην συνεργάτης της ΜΙΤ βρέθηκε τελικά τον Αύγουστο στην Αθήνα μαζί με άλλα πέντε μέλη της συμμορίας, νοικιάζοντας σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην οδό Ακροπόλεως στη Λούτσα. Και τα δύο σπίτια είχαν μισθωθεί μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Το δεύτερο πρόσωπο, που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» όχι μόνο της Ασφάλειας αλλά και της ΕΥΠ, δεν είναι άλλο από τον 32χρονο που συνελήφθη μιάμιση ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πριν μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου και διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Οταν συνελήφθη, είχε στην κατοχή του τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών, αλλά και δύο πλαστά πορτογαλικά διαβατήρια.
Άμεσα οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εξεταστεί για τη συμμετοχή του στην ενέδρα θανάτου σε βάρος των έξι Τούρκων μαφιόζων. Ο ίδιος τήρησε από την αρχή αρνητική στάση, δεν είπε κουβέντα στους αστυνομικούς, οι οποίοι, όταν άνοιξαν το κινητό του τηλέφωνο, διαπίστωσαν με έκπληξη πως το είχε γυρίσει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να σβηστούν τα πάντα από τη μνήμη του, ακόμα και οι αποθηκευμένες επαφές. Τελικά, μόλις την Παρασκευή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να συνδέσουν τον 32χρονο με το μακελειό, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα έξι θύματα, αλλά και δικό του γενετικό υλικό στη μονοκατοικία που διέμεναν οι Τούρκοι μαφιόζοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα του μακελειού είχαν έρθει στη χώρα μας για δύο λόγους: για να κρυφτούν έπειτα από τις δολοφονίες τριών μελών αντίπαλης συμμορίας που διέπραξαν σε Γαλλία και Μαυροβούνιο, αλλά και για να στήσουν άλλο ένα δίκτυο της εγκληματικής τους οργάνωσης στην Ε.Ε., αυτή τη φορά στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών.
Ο πόλεμος της τουρκικής μαφίας και το πρόσωπο – κλειδί
Ένα ακόμη επεισόδιο στον αιματοβαμμένο κύκλο δολοφονιών μεταξύ μελών του τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα θεωρούν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας το μακελειό με τους έξι νεκρούς. Στα αρχεία τους έχουν ήδη καταχωρισμένες άλλες τέσσερις υποθέσεις, τη διετία 2021-2022, οι πρωταγωνιστές των οποίων, δράστες και θύματα, θεωρούνται μέλη των ίδιων εγκληματικών ομάδων.
Μετά την ταυτοποίηση των θυμάτων, τα στελέχη της Ασφάλειας ανέσυραν από τα αρχεία τους την υπόθεση με την επίθεση εναντίον δύο Τούρκων στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου με πιστόλια των 9 χιλιοστών, μία ακόμη επίθεση εναντίον τριών Τούρκων που διέμεναν σε νοικιασμένη μονοκατοικία της Αναβύσσου στις 6 Οκτωβρίου 2021, ένα περιστατικό με θύματα πάλι δύο Τούρκους έξω από κατάστημα στην πλατεία Βάθης στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 και, τέλος, τη δολοφονία ενός νεαρού Τούρκου κουρδικής καταγωγής την επόμενη ημέρα, στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα. Την ίδια στιγμή, πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης θεωρείται ο 32χρονος Suleyman D., που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το εισιτήριό του είχε εκδοθεί από πρακτορείο της Κωνσταντινούπολης μία ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα. Ο 32χρονος είχε λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, ισχυριζόμενος πως ήταν στέλεχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας και είχε διωχθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν ως «γκιουλενιστής».
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι πλέον βέβαιοι πως ο 32χρονος Suleyman D. οδηγούσε το όχημα των θυμάτων, λέγοντάς τους πως θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο, μέχρι τη φονική ενέδρα όπου περίμεναν τουλάχιστον τέσσερις συνεργοί του.