Μαραθώνιος 2022: 91χρονος δρομέας έδωσε στον ηλικιακό ρατσισμό την απάντηση που του άξιζε

    Ημερομηνία:

    Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια δεν έχει χάσει Μαραθώνιο. Έτσι και φέτος, στα 91 του, ήταν και πάλι συνεπής στο ραντεβού του, παίρνοντας τη θέση του στο σημείο εκκίνησης από τον Μαραθώνα με προορισμό το Καλλιμάρμαρο, για μία απόσταση δεκάδων χιλιάδων μέτρων.

    Ο Στέλιος Πρασσάς, που είχε συγκινήσει κατά τον τερματισμό του στον περσινό Μαραθώνιο, αποτέλεσε και φέτος τον γηραιότερο δρομέα, σε μία κούρσα γεμάτη ζωντάνια, αισιοδοξία, αλλά και έναν ισχυρό συμβολισμό. Με το αξιοζήλευτο πείσμα του, την αγνή αγάπη του για τον αθλητισμό, τη συνέπειά του στη δική του “ρουτίνα”, δεν κερδίζει μόνο τον χρόνο, αλλά και τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων μας.

    Παράλληλα, στέλνει ένα μήνυμα ζωής προς κάθε νέο, ενώ δίνει και μία έμπρακτη αποστομωτική απάντηση στον ηλικιακό ρατσισμό, η οποία έρχεται στο σωστό -χρονικά- σημείο, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό που καταγγέλθηκε σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης. Εκεί που ένας άλλος ηλικιωμένος, φέρεται να εκδιώχθηκε επειδή η ηλικία του, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, δεν “ευθυγραμμιζόταν” με την… πολιτική του καταστήματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκατοντάδες επιστήμονες, πολιτικοί και celebrities ζητούν να σταματήσει η ανάπτυξη της τεχνητής υπερνοημοσύνης

    Περισσότεροι από 700 επιστήμονες, πολιτικές προσωπικότητες, επιχειρηματίες, διασημότητες, αλλά...

    Οδηγός κάμπριο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα και χτύπησε μητέρα και παιδί

    Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι,...

    Διονύσης Σαββόπουλος: Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου η κηδεία του

    Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025 θα τελεστεί η κηδεία...

    Ξέσπασμα Μπούρα κατά Πελετίδη: Μάλλον ο Δήμαρχος δεν ξέρει ότι η Πάτρα έχει Πανεπιστήμιο

    «Ο Δήμαρχος Πατρέων δεν ξέρει μάλλον ότι η Πάτρα...