Market Pass: Ποιοί κινδυνεύουν να το χάσουν

    Ημερομηνία:

    Ο «κύβος ερρίφθη»! Όσοι θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για το νέο Market Pass που θα επιδοτήσει τις αγορές των νοικοκυριών από Αύγουστο μέχρι και Οκτώβριο καλό είναι να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις.

    Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο έλεγχος των δικαιούχων θα γίνει με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις δηλαδή τα εισοδήματα του 2022.

    Αυτό σημαίνει ο,τι όσοι «ποντάρουν» στο ενδεχόμενο παράτασης των φορολογικών δηλώσεων-η προθεσμία λήγει στις 31 Ιουλίου-μπορεί να χάσουν την νέα «επιταγή ακρίβειας».

    Με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπόψη του για τον καθορισμό των νέων δικαιούχων του Market Pass βάσει των τελευταίων εισοδημάτων.

    Το Market Pass
    Το ύψος του Market Pass και τα κριτήρια για την καταβολή του παραμένουν τα ίδια.

    Συγκεκριμένα, το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Συνεπώς, η ενίσχυση κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα (66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης).

    Αμετάβλητα παραμένουν και τα εισοδηματικά κριτήρια (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και τα περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).

    Η διαφορά είναι πως η αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος. Όσοι έλαβαν το πρώτο market pass δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022. Όσοι δεν είχαν κάνει προηγούμενα αίτηση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια είτε γιατί το αμέλησαν, θα πρέπει να υποβάλουν τώρα στην πλατφόρμα η οποία εκτιμάται πως θα ανοίξει στα τέλη Αυγούστου.

    Η παράταση του Μarket Pass αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και η καταβολή του επιδόματος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε μία ή δύο δόσεις στις αρχές του φθινοπώρου.

    Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τις τράπεζες και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτιά ξέσπασε στην Ύδρα, σηκώθηκε ένα ελικόπτερο – Καίει κοντά σε μοναστήρι

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα της Κυριακής, λίγα...

    Βέλγιο: 16χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας και της αδελφής του – Τα θύματα ήταν πρόσφυγες από την Ουκρανία

    Σε κατάσταση σοκ η τοπική κοινωνία του Χάσροντε στο Βέλγιο, μετά την...

    Diana Ross: «Θα γιορτάσω μαζί με την Αθήνα τη ζωή, τη μουσική και την αγάπη»

    Αγαπάμε το ότι θα είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα...

    Αυτή η Lamborghini Revuelto κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ!

    Πέρα από τα λογότυπα της εταιρείας που φαίνονται αμέσως,...