Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας;

    Ημερομηνία:

    Η ανακοίνωση των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρει:

    Φλίγκος

    Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και θέμα την κατάρτιση και υλοποίηση ενός σχεδίου σταδιακού ανοίγματος των Πανεπιστημίων, ενέργειες που θα έπρεπε να αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σαράντα τέσσερες [44] Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

    ICECAP

    Λόγω της πανδημίας, τα Πανεπιστήμια εξακολουθούν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο να είναι κλειστά για τους φοιτητές και μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων.

    Η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει τα Πανεπιστήμια με τους απαραίτητους υλικούς και ανθρώπινους πόρους ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς επαναλειτουργίας τους Οι οριζόντιες ρυθμίσεις θα πρέπει να αποφευχθούν και τα σχέδια επαναλειτουργίας χρειάζεται να εκπονούνται από την ακαδημαϊκή κοινότητα σε συνεργασία με τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς της Πολιτείας (πχ: τοπικές αρχές, δομές ΕΣΥ και ΕΟΔΥ). Ο προγραμματισμός θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με συζητήσεις και επεξεργασία των σχεδίων από τα Τμήματα και τα πανεπιστημιακά όργανα.

    Απαραίτητη προϋπόθεση είναι λοιπόν η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού επιδημιολογικής επιτήρησης σε κάθε Πανεπιστήμιο, δεδομένου ότι η υγειονομική κρίση δεν θα λήξει σύντομα, παρά τη διαφαινόμενη βελτίωση των συνθηκών μέσω της προόδου του εμβολιαστικού προγράμματος και η ολιγωρία που επιδεικνύουν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας απλώς θα συσσωρεύσει μεγαλύτερα προβλήματα που θα είναι δυσκολότερο να επιλυθούν στο μέλλον.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φράουλες: Τι θα συμβεί στον οργανισμό αν τις καταναλώνουμε καθημερινά; (+συνταγή)

    Οι φράουλες δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά είναι και γεμάτες θρεπτικά...

    Το βότανο της ηρεμίας και της μακροζωίας – Βάλτε το στη ζωή σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b6%cf%89%ce%af/

    Το Helmos Mountain Festival vol.3 είναι προ των πυλών!

    Έλα να πάμε στον Χελμό και να υποδεχτούμε το...

    Ανοχύρωτη η Ελλάδα: 200% αυξήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια οι κυβερνοεπιθέσεις

    «Δυστυχώς είχαμε υποτιμήσει τον κίνδυνο!». Τα λόγια του προέδρου...