Μαστορακου: Μπορεί να κολλήσεις ξανά κορωνοϊό μετά από 2 εβδομάδες – Καμπανάκι στους πολίτες

    Ημερομηνία:

    Ο κορωνοϊός δεν τελείωσε, είναι εδώ και επηρεάζει πολίτες και σύστημα υγείας μαζί με την Γρίπη, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κα. Άννα Μαστοράκου η οποία μίλησε  στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου.

    Η κ. Μαστοράκου έκρουσε για ακόμη μια φορά το καμπανάκι στους πολίτες ώστε να μην εφυσυχάζουν και να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς καταρχάς λόγω της συνύπαρξης της γρίπης, αν παρουσιάσουν συμπτώματα θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν αν πρόκειται για κορωνοϊό ή γρίπη αφού η θεραπεία για τις δύο νόσους διαφέρουν πολύ και θα πρέπει η αντιμετώπιση τους να είναι σωστή.

    Κληθείσα να σχολιάσει η κα. Μαστοράκου τόνισε πως η επανεμφάνιση της γρίπης οφείλεται στην μικρή συμμόρφωση των πολιτών στον αντιγριπικό εμβολιασμό αλλά και στο γεγονός πως το τελευταίο αντιγριπικό εμβόλιο φαίνεται πως δεν καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις και έτσι οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι σημαντικά.

    Παράλληλα η κα. Μαστοράκου προχώρησε και σε μια εφιαλτική πρόβλεψη ότι όποιος κολλήσει κορωνοϊό και ειδικά την μετάλλαξη Όμικρον, είναι δυνατό μετά από 2 εβδομάδες να ξανακολλήσει και έτσι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Το ευτυχές ωστόσο είναι πως με την μετάλλαξη Όμικρον η νόσηση είναι ελαφριά χωρίς να είναι απαραίτητη η νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτά είναι τα “ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ” μέρη στην Ελλάδα!

      Σπίτια παλαιά, αρχοντικά, κουβαλούν ιστορίες παλαιές όσο και αυτά....

    Συνάντηση Φωτήλα με Τσιάρα για τα κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Αχαΐας

    Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

    Πάτρα: Ξεκινούν οι κατανυκτικοί Εσπερινοί της Σαρακοστής

    Το πρόγραμμα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου κατὰ την περίοδο...