Μεσολόγγι: Έκθεση του διεθνούς φήμης εικαστικού Αντρέα Βαλέρι με θέμα τη «Συμβίωση»

    Ημερομηνία:

    Τον τίτλο «Συμβίωση» που θέλει να καταδείξει την ομοιότητα της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου με αυτή της Βενετίας, απ’ όπου κατάγεται, επέλεξε ο διεθνούς φήμης Ιταλός εικαστικός Αντρέα Βαλέρι για την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Μεσολόγγι από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου.

    Η έκθεση θα γίνει στο Κτήριο Χρυσόγελου, που αποτελεί Πολιτιστικό Ίδρυμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 17 Αυγούστου 2022 και ώρα 19.00.

    Με την έκθεση, θα επιδιώξει να εντοπίσει τα κοινά σημεία στις δύο λιμνοθάλασσες, το φυσικό τους περιβάλλον, και την κοινή ιστορία που συνδέει τη Βενετία με την Ελλάδα, για την υπεράσπιση της Χριστιανικής ταυτότητας και κυρίως της εθνικής ταυτότητας.

    Τα έργα του Αντρέα Βελέρι είναι γεμάτα νοήματα που βασίζονται σε αρχέτυπα και γράμματα, ενώ αντλεί από τους αρχαίους μύθους την ικανότητα να εξερευνεί το μέλλον.

    Πριν το Μεσολόγγι, είχαν γίνει εκθέσεις του καλλιτέχνη στη Βενετία, στην έδρα του ιδρύματος Bevilacqua La Masa , στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου με δανεισμό μία σειρά έργων από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και το Επιγραφικό Μουσείο της Ελλάδας. Η δεύτερη έκθεσή του με τίτλο «Παράλληλες Πορείες», φιλοξενήθηκε μέσα στη γλυπτοθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου.

    Η τέταρτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 2022,στην έδρα του Επιγραφικού Μουσείου. Φέρει δε τον τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ», θέλοντας να υποδείξει και να καταλήξει στην ιδέα σύμφωνα με την οποία, η ιστορία είναι η ανάπτυξη του πολιτισμού και προέρχεται από μια συνεχή σύγκριση θέσεων και απόψεων τόσο στο παρόν, όσο και στο παρελθόν με τα απαράμιλλης αξίας μοντέλα του, που τα ξαναζωντανεύει στη μνήμη μας.

    valleri_2

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άννα Διαμαντοπούλου: Χόρεψε ζεϊμπέκικο στην Κοζάνη και έστειλε ευχές για καλές απόκριες (video)

    Η Άννα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε στην Κοζάνη για τις φετινές Απόκριες, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης...

    Γιατί ΕΚΤ και Bundesbank βλέπουν οφέλη από νέες εκδόσεις ευρωομολόγων – Η αντίδραση του Μερτς στην πρόταση Μακρόν

    Οι ρωγμές στην κυριαρχία του δολαρίου στο παγκόσμιο νομισματικό...

    Financial Times: Η Ελλάδα στοχεύει σε κεντρικό ρόλο στην μετά-Ρωσία αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης

    Ως νότια πύλη της Ευρώπης για εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)...

    Παναθηναϊκός: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε μήνυμα για triple crown μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου

    Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 68-79 τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου...