ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Σταματούν από σήμερα τα δρομολόγια Μποζαϊτικα – Ρίο για να φτιάξουν την γέφυρα στον Καστελόκαμπο

    Ημερομηνία:

    Πριν λίγες εβδομάδες η «Πολιτεία» αναδείκνυε με ένα φωτορεπορτάζ της, τον κίνδυνο που ελλοχεύει στη γέφυρα του τρένου στον Καστελόκαμπο. Με τις εμφανείς αστοχίες υλικού που θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν σε τραγωδία. Οι ζημιές στο γεφυράκι παραμένουν από το 2022 τότε που είχε επισημανθεί από κατοίκους, ότι η γέφυρα του Καστελλόκαμπου ήταν στην κυριολεξία… στον αέρα! Έχουν σπάσει τα μπετά, έχουν σκουριάσει τα σίδερα και από εκεί διέρχεται ο προαστιακός! Ενώ από κάτω… περνούν οχήματα. Μάλιστα εκείνη την εποχή  είχε κάνει παρέμβαση στον ΟΣΕ και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μήνες μετά κλιμάκιο του ΟΣΕ έκανε αυτοψία.

    Προ ημερών  ο ΟΣΕ προγραμμάτισε εργασίες συντήρησης του δικτύου από Ρίο μέχρι Μποζαίτικα, για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Η γέφυρα Καστελλοκάμπου, η οποία φτιάχτηκε επί… Τρικούπη, αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» του ΟΣΕ. Δεν συντηρήθηκε ποτέ και τώρα μοιάζει να είναι ετοιμόρροπη! Είναι χαρακτηριστικό πώς οι μηχανοδηγοί έχουν εντολές όταν περνούν από το σημείο να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητα του συρμού! Και επειδή στον ΟΣΕ και μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Πολιτείας» δεν είναι σίγουροι πως θ΄ αντέξει μέχρι τον Σεπτέμβριο, αποφάσισαν προ ημερών να κλείσουν τον προαστιακό από σήμερα Δευτέρα 21 Ιουλίου μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να προβούν σε εργασίες συντήρησης του δικτύου από το Ρίο μέχρι τα Μποζαίτικα.

    Να θυμίσουμε πώς ο προαστιακός της Πάτρας είναι από τις πιο κερδοφόρες γραμμές προαστιακού στην Ελλάδα, αφού καθημερινά διακινούνται χιλιάδες Πατρινοί με προορισμό το Πανεπιστήμιο ή το Νοσοκομείο Ρίου ( κι ας μην εξυπηρετούνται σε απόλυτο βαθμό), ενώ τους θερινούς μήνες η επιβατική κίνηση διπλασιάζεται με τους λουόμενους που κατακλύζουν τις παραλίες της βόρειας Πάτρας.

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ HELENIC TRAIN

    Διακόπτονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Μποζαΐτικα-Ρίο στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας, από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, λόγω αναγκαίων τεχνικών εργασιών που εκτελεί ο Διαχειριστής Υποδομής ΟΣΕ.

    Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά το παραπάνω διάστημα, η Hellenic Train θα δρομολογήσει λεωφορεία τα οποία θα υποκαταστήσουν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο ανωτέρω τμήμα του δικτύου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, τα λεωφορεία θα εκτελούν τη διαδρομή Ρίο-Καστελλόκαμπος-Μποζαΐτικα και θα συνδέονται άμεσα με τα δρομολόγια του Προαστιακού που θα εξυπηρετούν τη γραμμή Μποζαΐτικα-Άγιος Ανδρέας και το αντίστροφο.

    Οι απαραίτητες εργασίες θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της υποδομής ώστε να περιοριστεί η χρονική διάρκεια των διαδρομών με γνώμονα την άνεση και ασφάλεια των μετακινήσεων. «Η Hellenic Train και το προσωπικό της καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιορίσουν την ταλαιπωρία και ευχαριστούν το επιβατικό κοινό για την κατανόηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Σταματούν από σήμερα τα δρομολόγια Μποζαϊτικα – Ρίο για να φτιάξουν την γέφυρα στον Καστελόκαμπο ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Σταματούν από σήμερα τα δρομολόγια Μποζαϊτικα – Ρίο για να φτιάξουν την γέφυρα στον Καστελόκαμπο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραγωδία στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τη συντριβή πολεμικού αεροσκάφους σε σχολείο – βίντεο

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πιλότος, έχασαν...

    Χθεσινό τροχαίο με τραυματισμό στον Αλισσό – Επικίνδυνο σημείο για τους πεζούς

    γράφει η Σοφία Καυκοπούλου Το χθεσινό τροχαίο στο κέντρο του...

    Βρέφος 9 μηνών με μώλωπες στο Παίδων – Η καταγγελία της γιατρού και οι ισχυρισμοί των γονιών του

    Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό κλήθηκε να ερευνήσει το Γραφείο Αντιμετώπισης...

    ΠΑΤΡΑ: «Το Γεγονός» στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

    Η ενότητα  του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου φιλοξενεί στις 9.30...