Μην τρώτε ποτέ αυτά τα 4 δημοφιλή τρόφιμα, προειδοποιούν οι ειδικοί – «Δεν αξίζει τον κίνδυνο»

    Ημερομηνία:

    Ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε κάτι από το σούπερ μάρκετ. Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων αποκάλυψαν τα τέσσερα τρόφιμα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τα οποία δεν θα έτρωγαν ποτέ. Μάλιστα, μερικά από αυτά μπορεί να σας εκπλήξουν. Η Kali Kniel, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Delaware, και ο Dr. Bryan Quoc Leχημικός τροφίμων και σύμβουλος της βιομηχανίας με έδρα την Ουάσινγκτον, αποκάλυψαν ποια είναι αυτά τα τέσσερα φαγητά.

    1. Ακατέργαστες φύτρες

    Raw_sprouts

     

    Αν είστε οπαδός της προσθήκης υλικών όπως φύτρες και τριφύλλι ως γαρνιτούρα σε τοστ και σάντουιτς, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κίνδυνοι μπορεί στην πραγματικότητα να υπερτερούν των πλεονεκτημάτων. Δεν χρειάζεται να τις αποφεύγετε εντελώς, αλλά μπορούν να αποτελέσουν εστίες ανάπτυξης βακτηρίων όπως η σαλμονέλα και το E.coli, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο αν τις τρώτε ωμές. Οι εδικοί συνιστούν να μαγειρεύονται στον ατμό για να σκοτωθούν τα μικρόβια και να μειωθούν οι κίνδυνοι τροφικής δηλητηρίασης.

    2. Ακατέργαστο, μη παστεριωμένο γάλα

    Unpasteurized_milk

     

    Αν δείτε μη παστεριωμένο γάλα να πωλείται στο παντοπωλείο, μην το αγοράσετε. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαφημίζουν το νωπό γάλα με το επιχείρημα ότι έχει όλα αυτά τα οφέλη για την υγεία, αλλά απλά δεν αξίζει τον κίνδυνο, επειδή υπάρχουν πολλοί παθογόνοι οργανισμοί που είναι ακόμα ζωντανοί σε αυτό το γάλα, ειδικά αν προέρχεται κατευθείαν από μια εγκατάσταση επεξεργασίας», δήλωσε ο Le στη HuffPo. Το γάλα που πωλείται σήμερα είναι παστεριωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει θερμανθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, ώστε να διασφαλιστεί ότι τυχόν επιβλαβή βακτήρια έχουν θανατωθεί. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων υποστήριξε επίσης την άποψη αυτή, καθώς το νωπό γάλα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως η σαλμονέλα, το E. coli, η λιστέρια και το καμπυλοβακτηρίδιο. Ο FDA σημείωσε επίσης ότι η κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις εγκύους.

    3.Προϊόντα που έχουν προ-κοπεί

    pre-cut_foods

    Παρόλο που μπορεί να σας αρέσει η ευκολία του να αγοράζετε ένα μπολ με προ-κομμένα φρούτα ή λαχανικά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο παντοπωλείο, μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο καλό για εσάς. Οι ειδικοί προτείνουν να πλένετε τα προ-κομμένα προϊόντα πριν τα φάτε. Επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα προ-κομμένα φρούτα και λαχανικά παραμένουν κρύα και να τα διαχωρίσετε από το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά που μπορεί να βρίσκονται στο καλάθι του παντοπωλείου σας. Η Kniel εξέδωσε επίσης ειδική προειδοποίηση για τα κομμένα πεπόνια ειδικότερα, λέγοντας ότι είναι «πιο ευάλωτα» σε μόλυνση. Ο πρώτος λόγος είναι ότι καλλιεργούνται στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να απορροφήσουν βρώμικο νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καλλιέργειας – και ακόμη και να έρθουν σε επαφή με περιττώματα ζώων. Η φλούδα των φρούτων μπορεί επίσης να περιέχει βακτήρια.

    4. Μπουφές ζεστού φαγητού

    Hot_food_bars

    Παρόλο που το φαγητά από μπουφέ είναι αρκετά νόστιμα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε ορισμένους τρόπους διατήρησής του. Όλα τα ζεστά φαγητά σε ένα hot bar πρέπει να διατηρούνται σε υψηλή θερμοκρασία. Υπάρχει μια «επικίνδυνη ζώνη» στην οποία μπορεί να εισέλθουν τα τρόφιμα αν παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες. Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα στην «επικίνδυνη ζώνη». «Αν το σύστημα θέρμανσης είναι αμφίβολο, θα απέφευγα το μπαρ με τα ζεστά φαγητά», συμβούλευσε ο Le στη HuffPo. «Αλλά αν διατηρείται πάνω από την κατάλληλη θερμοκρασία, τότε είστε εντάξει να το φάτε, επειδή δεν μπορεί να μολυνθεί». Η Kniel είπε επίσης ότι της αρέσει πάντα να ρίχνει μια ματιά για να βεβαιωθεί ότι τα πάντα στα μπαρ διατηρούνται καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις λαβίδες σερβιρίσματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κατερίνα Καραβάτου: Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση με τον Χρήστο Φερεντίνο

    Η Κατερίνα Καραβάτου απάντησε στις φήμες που τη θέλουν να έχει...

    Οι διάλογοι που «έκαψαν» τη συμμορία με τους fake λογιστές και τα οχήματα-φαντάσματα: «Για ενάμιση χιλιάρικο κάνεις έτσι;»

    Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών της πολυάριθμης συμμορίας που εξαρθρώθηκε...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ερώτηση  για τις πράσινες χρηματοδοτήσεις και την αξιολόγηση χρήσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

    Με πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος...
    Best Shop