ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: «Αρχαίοι Έλληνες: όπου έσεισε θα σείσει»

    Ημερομηνία:

    ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
    Πριν λίγες ημέρες σας ανέφερα για μια μικροσεισμική δράση στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου. Φωτογραφίζει ένα μικρό ρήγμα με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ. Η δράση αυτή συνεχίζεται και το τελευταίο 24ωρο και ίσως κρατήσει μερικές ημέρες ακόμα. ΔΕΝ έχει σχέση με τις μεγάλες ρηξιγενείς δομές Α-Δ του Κορινθιακού ούτε με αυτό το καθ αυτό ρήγμα του Ξυλόκαστρου.
    Η περιοχή του Ανατ. Κορινθιακού που γνωρίζουμε ότι έχει «φορτώσει» αρκετά χρόνια με ενέργεια, και που κυρίως μας ενδιαφέρει, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
    Το Γεωδυναμικό έχει εγκαταστήσει επιπλέον όργανα και τα παρακολουθούμε όλα σε 24ωρη βάση. Οι κάτοικοι του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν ανησυχήσει τις τελευταίες ημέρες απλώς να τηρούν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης. Το φαινόμενο σμηνοσεισμικής δράσεις όπως θα θυμούνται το είχαμε αρκετές φορές στο παρελθόν.
    Επειδή επανειλλημένα έχουμε αναφέρει οτι η περιοχή του Ανατ. Κορινθιακού έχει σημαντικό σεισμικό δυναμικό πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης που ανέφερα στη προηγούμενη ανάρτηση μου. Προς το παρόν ΔΕΝ βλέπουμε κάτι αλλά στη Σεισμολογία το 100% δεν υπάρχει!
    Τονίζω ξανά ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος και το τελευταίο που θέλουμε είναι να την τορπιλίσουμε με γενικές κινδυνολογίες. Να γνωρίζετε ότι η Πολιτεία με τη βοήθεια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο ΟΑΣΠ παρακολουθούμε τα πάντα και ΟΤΑΝ και ΕΑΝ απαιτηθεί θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που θα κρίνουμε απαραίτητες. Προς το παρόν το μόνο που ζητάμε (όπως το κάνουμε για όλη την Ελλάδα) είναι να τηρείτε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης. Κάντε το!
    Για να μην μας βομβαρδίζετε με τηλ στο Γεωδυναμικό κάθε φορά που γίνεται κάποιος μικρός σεισμός (δυστυχώς δεν έχουμε ούτε το απαραίτητο προσωπικό να κάνουμε τη δουλειά μας πόσο μάλλον δεν μπορούμε συνεχώς να το έχουμε στα τηλέφωνα), όλη τη σεισμικότητα ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ την βλέπετε στην ιστοσελίδα μας https://www.gein.noa.gr/ypiresies…/prosfati-seismikotita/.
    Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε και την εφαρμογή του Γεωδυναμικού για αυτόματη ειδοποίηση για τη σεισμικότητα στα κινητά σας:
    ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: «Αρχαίοι Έλληνες: όπου έσεισε θα σείσει»
    ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: «Αρχαίοι Έλληνες: όπου έσεισε θα σείσει»
    ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: «Αρχαίοι Έλληνες: όπου έσεισε θα σείσει»
    ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: «Αρχαίοι Έλληνες: όπου έσεισε θα σείσει»
    ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: «Αρχαίοι Έλληνες: όπου έσεισε θα σείσει»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Κατερίνα Καινούργιου στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι της (φωτογραφία)

    Η Κατερίνα Καινούργιου η οποία διανύει μία από τις πιο όμορφες...

    Το ταχυδρομείο στην Δάφνη Καλαβρύτων και η σημασία του

    Εγραψε ο γνωστός Πατρινός με το ψευδώνυμο στο διαδικτυο...

    Τρεις 22χρονοι μόλις έγιναν δισεκατομμυριούχοι – Πώς έσπασαν το ρεκόρ του Mark Zuckerberg

    Τρεις 22χρονοι παιδικοί φίλοι έγιναν οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι στην...

    Πάτρα: Ημερίδα για τη «Διαχείριση πυρόπληκτων ελαιοδέντρων» την Κυριακή 9/11

    Ο Σύλλογος Γεωπόνων Αχαΐας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, σε συνεργασία...