Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν, αλλιώς θα μας βρουν απέναντι

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Νέο μήνυμα έστειλε σήμερα στην Βόρεια Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τη γειτονική χώρα να σταματήσει «τα μικροκομματικά παιχνιδάκια» και να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    «Αλλιώς θα μας βρουν απέναντι» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στο OPEN. «Όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν την ονομασία “Μακεδονία” θα μας βρουν απέναντί τους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ζητήματα που αφορούν στην ονομασία, δεν αλλάζουν».

    «Αφελείς δεν είμαστε, ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε παιχνιδάκια μικροκομματικά», υπογράμμισε και επανέλαβε πως «δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια».

    «Θα δώσουμε πάτημα στα Σκόπια, αν το κάνουμε… Πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας και όχι να κυρώσουμε τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Η προεκλογική περίοδος τελείωσε και ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν και να σεβαστούν την συνθήκηεφόσον θέλουν να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Βεβαίως και ζήτησα παρέμβαση από την Ευρώπη και η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Τα Σκόπια είναι. Και πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν», υπογράμμισε.

    Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε το μέλλον της συμφωνίας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ασκήσουμε πίεση για να αντιληφθούν ότι οδηγούνται σε διεθνή απομόνωση.

    «Είναι και ανιστόρητοι. Βλέπαμε ότι το VMRO έρχεται στην εξουσία και είπαμε ότι σε αυτή την συγκυρία δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην κύρωση των μνημονίων.  Αν κυρώσουμε τα μνημόνια θα τους δώσουμε πάτημα να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Σε αυτή την συγκυρία δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια», επανέλαβε.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Τελευταία υπόκλιση» για τον Όζι Όσμπορν, θα παίξει μαζί με τους Black Sabbath μετά από 20 χρόνια

    Ο Όζι Όσμπορν πρόκειται να επανενωθεί με τους Black Sabbath για την τελευταία...

    Κύπελλο ποδοσφαίρου: Τα ζευγάρια των ημιτελικών, πότε παίζουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

    Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια τεράστια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο «Γ....

    Κλαυδία: Οι πρώτες δηλώσεις του Oge για τη σχέση τους – «Θαυμάζω την ωριμότητα που έχει για την ηλικία της»

    Ο σύντροφος της Κλαυδίας, Oge μίλησε πρώτη φορά για τη σχέση του...
    Best Shop