Μοίραλης: Αλαζονεία και αυταρχισμός από τη Δημοτική Αρχή και στα Τοπικά Συμβούλια

    Ημερομηνία:

    Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πρωτεύουσα Ξανά” αναφέρει:
    Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ξεκίνησε να συμπεριφέρεται με αλαζονεία και αυταρχισμό κάνοντας χρήση αντιδημοκρατικών διαδικασιών, όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στα Τοπικά Συμβούλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τοπικό Συμβούλιο της Κρήνης όπου συνέβη το εξής αδιανόητο: απέστειλαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αντί για τη απόφαση της πλειοψηφίας για το θέμα των γεωτρήσεων, την απόφαση της μειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου η οποία πρόσκειται στη Δημοτική Αρχή!
    Ενώ δηλαδή η πλειοψηφία στο Τοπικό Συμβούλιο εξέφρασε επιφυλάξεις για το θέμα των γεωτρήσεων και διαφώνησε με την ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης για την περιοχή της Κοινότητας Κρήνης, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εστάλη η απόφαση της μειοψηφίας προκειμένου να προκαταλάβουν τις καταστάσεις.
    Στην Δημοκρατία, όπως γνωρίζουμε όλοι, οι πλειοψηφίες διαμορφώνουν την στρατηγική και οι μειοψηφίες οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις τους. Με τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε και τα στοιχειώδη.
    Όπως γίνεται κατανοητό ανακύπτει μέγα θέμα δημοκρατικής λειτουργίας και σε ό,τι αφορά τα Τοπικά Συμβούλια, όταν οι αποφάσεις τους δεν αρέσουν στη Δημοτική Αρχή και δεν εγκρίνονται από αυτήν.
    Ειδικότερα για την Κρήνη μάλιστα, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να συμπεριφέρεται με γενικότερη απαξίωση καθώς οδηγεί την περιοχή στην εγκατάλειψη, αρνούμενη να εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων για το 2021, τις προτάσεις της Κοινότητας για μια σειρά έργων όπως: ο δρόμο Κρήνη- Οβρυά, η ύδρευση από το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, η αποχέτευση, η επένδυση του Θεάτρου με μάρμαρο, οι ασφαλτοστρώσεις, οι διανοίξεις οδών κ.α.
    Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για τιμωρία των Κοινοτήτων που δεν έδωσαν την πλειοψηφία σε τοπικούς συμβούλους ελεγχόμενους από τη Δημοτική Αρχή.
    Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επανέλθει στις δημοκρατικές διαδικασίες και να σεβαστεί τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων.
    (Νίκος Μοίραλης, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!»)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εγκαινιάστηκε το κατάστημα που ντύνει τις γυναίκες της Πάτρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc/

    Δικαστήριο καταδίκασε σε χειρουργικό ευνουχισμό έναν άνδρα για τον βιασμό 6χρονου κοριτσιού

    Δικαστήριο στη Μαδαγασκάρη καταδίκασε άνδρα σε χειρουργικό ευνουχισμό για τον βιασμό ενός παιδιού το...

    Ειρήνη Μουρτζούκου: Σοκάρει η εξομολόγηση της Κατερίνας (βίντεο)

    Σοκάρει η εξομολόγηση της Κατερίνας, της κουμπάρας και πρώην...