Μοναστηριακή συνταγή για λαχταριστή μακαρονάδα με μανιτάρια

    Ημερομηνία:

    Στη μοναστηριακή κουζίνα θα βρεις συνταγές με πολλά λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά.

    Η διατροφή που ακολουθούν οι μοναχοί είναι πολύ υγιεινή και σημαντικό ρόλο παίζουν οι «καθαρές γεύσεις», η πρώτη ύλη και φυσικά δεν θα βρεις συνταγές με λιπαρά.

    Η μοναστηριακή κουζίνα έγινε ευρύτερα γνωστή ανά τον κόσμο, μέσα από τις συνταγές του Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους, μοναχού Επιφάνιου, ενώ ιδιαίτερα ξακουστή είναι και η κουζίνα των μοναχών των Μετεώρων.

    Ένα χαρακτηριστικό πιάτο της κουζίνας των μοναχών των Μετεώρων είναι τα ζυμαρικά με μανιτάρια, για τα οποία φημίζεται η περιοχή! Ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, είναι πολύ νόστιμο και δεν θα περάσεις πολύ χρόνο μέσα στην κουζίνα για να το φτιάξεις!

    Υλικά

    500γρ μακαρόνια
    250 γρ. ασπρομανίταρα
    80ml ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδο
    Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
    1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
    1 ½ κ.σ. αλάτι
    Μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Τριμμένη παρμεζάνα
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθιά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.

    Βράστε τα μακαρόνια και κρατήστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.

    Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χαράλαμπος Μπονάνος: Στην Γουμένισσα για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας

    Γιορτή της Αγ Μαρίνας στην Γουμένισσα, ένας μικρός αστικός...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Οι υπερήφανοι γονείς της Πατρινής Λίλας Μπακλέση και η αγαπημένη της γιαγιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ae%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1/

    ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΣ: Λίγα; Ίσως. Αλλά… δεν αξιοποιήθηκαν!

    Ήταν στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021, όταν μία...

    ΠΑΤΡΑ: Παντρεύτηκαν ο Ανδρέας και η Ολγα

    Ο τγεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Αίολου Ανδρέας Παπαδημητρίου...