Μοσάντ: Ισραηλινοί πράκτορες απειλούσαν Ιρανούς στρατηγούς για να αποκηρύξουν το καθεστώς Χαμενεΐ

    Ημερομηνία:

    Οι πράκτορες της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ απειλούσαν Ιρανούς στρατηγούς και τις οικογένειες τους για να τους πιέσουν να αποκηρύξουν το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο.

    Το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεση του στο Ιράν στις 13 Ιουνίου. Ένας από τους στόχους του ήταν η πτώση του καθεστώτος στο Ιράν. Τις ώρες μετά την πρώτη ισραηλινή επίθεση, πράκτορες της Μοσάντ προσπαθούσαν να πιέσουν Ιρανούς στρατηγούς και τους καλούσαν στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα τους. Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις σκότωσαν αρκετούς υψηλόβαθμους στρατηγούς και μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

    Ένας Ισραηλινός πράκτορας φέρεται να είπε σε έναν ανώτερο στρατηγό του Ιράν ότι βρίσκεται στην λίστα με τους στόχους δολοφονίας. «Μπορώ να σας συμβουλεύσω τώρα ότι έχετε 12 ώρες για να ξεφύγετε με τη γυναίκα και το παιδί σας. Διαφορετικά, είσαι στη λίστα μας αυτή τη στιγμή», φέρεται να είπε ο πράκτορας της Μοσάντ.

    «Είμαστε πιο κοντά σας ακόμη και από τη φλέβα που βρίσκεται στον λαιμό σας. Βάλτε το στο μυαλό σας. Είθε ο Θεός να σε προστατεύσει», φέρεται να είπε ο πράκτορας.

    Η αμερικανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι στον στρατηγό, τον οποίο δεν κατονομάζει, δόθηκαν μόλις 12 ώρες για να εμφανιστεί σε βίντεο και να αποκηρύξει το καθεστώς. Ο στρατηγός φάνηκε πρόθυμος να ακολουθήσει το ισραηλινό σχέδιο και φέρεται να ρώτησε τον πράκτορα της Μοσάντ για το βίντεο: «Πώς να σας το στείλω;».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...