Νέα σημαντική αύξηση ενδέχεται να υπάρξει από το Φθινόπωρο στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στην Βαρβάκειο Αγορά κυρίως λόγω του ότι η χονδρική του δεν έχει υποχωρήσει ακόμη.

«Πάντα το καλοκαίρι η χονδρική τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας είναι πιο χαμηλή σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Αυτή τη στιγμή η χονδρική τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας δεν έχει υποχωρήσει καθόλου. Οπότε παραμένει σταθερή η τιμή του παρόλο που η κατανάλωση του μειώνεται αρκετά το καλοκαίρι » αναφέρει μεταξύ άλλων.
Μοσχαρίσιο κρέας: Πόσο πωλείται

Επίσης μιλά για τις τιμές του μοσχαρίσιου κρέατος στη Βαρβάκειο Αγορά. «Το μοσχαρίσιο κρέας κοστίζει σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά από 7 ευρώ το κομμάτι που είναι με το κόκκαλο και φτάνει μέχρι και τα 12 ευρώ το κιλό χωρίς κόκκαλο » υπογραμμίζει και σημειώνει πως « τον τελευταίο 1 μήνα με 1,5 μήνα η τιμή του δεν έχει αυξηθεί, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι στην τιμή του έχει καταγραφεί μια αύξηση της τάξεως του 10% με 15%».
Οι λόγοι της αύξησης
Και αναφέρει τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να αυξηθεί η τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας. «Το μοσχάρι θέλει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μεγαλώσει και η αναπαραγωγή του γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Το μοσχάρι γεννάει 1 φορά τον χρόνο και γεννάει ένα μικρό. Οπότε το κόστος είναι πολύ υψηλό, αργεί η αναπαραγωγή του μοσχαριού για να αυξηθεί η παραγωγή του κρέατος και να διατηρηθούν οι τιμές στα υφιστάμενα επίπεδα » σημειώνει.
Τέλος ο κ. Νιώτης ερωτάται για το εάν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα ελλείψεις στο μοσχαρίσιο κρέας. Δεν θα συμβεί αυτό, απαντά.