Μουντιάλ 2022: Ισοπαλία της Ολλανδίας με το Εκουαδόρ – “Κερδισμένοι οι “Οράνιε”

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Λάτιν μπαλάρα από την ομάδα του Ισημερινού που έκανε ότι ήθελε την Ολλανδία που θα πρέπει να αισθάνεται κολακευμένη με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

    Οι Ολλανδοί είναι οι εμπνευστές και καλύτεροι εκφραστές του Total Football, όμως για ένα βράδυ η συνταγή στράβωσε τελείωσε. Οι οράνιε τελείωσαν την αναμέτρηση με το Εκουαδόρ μόλις με δύο τελικές, εκ των οποίων η πρώτη τους έδωσε προβάδισμα με τον Χάκπο μόλις από το 6ο λεπτό!

    Η ομάδα που έκλεψε την παράσταση και τις καρδιές όσων είδαν το παιχνίδι ήταν αυτή του Γκουστάβο Άλφαρο. Ο Ισημερινός έπαιξε μονότερμα τον φημισμένο αντίπαλο, είχε ακυρωθέν γκολ για πολύ συζητήσιμο οφσάιντ, δοκάρι, φάσεις και ήταν η ομάδα που άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω από το 1-1, που στην τελική όμως δεν «χάλασε» κανέναν.

    Στα ίσια και… παλικαρίσια!

    Ο Γκουστάβο Άλφαρο μπορεί να μην έχει τα προπονητικά γαλόνια του Λουίς Φαν Χάαλ, όμως κατάλαβε ότι για να παίξει στα ίσα τους «οράνιε», οφείλει να ματσάρει τα πάντα στο γήπεδο. Να παίξει κι αυτός με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, να εμφανίσει ένα σύστημα καθρέφτη στο γήπεδο.

    Την ώρα που οι Ολλανδοί είχαν τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα της πρεμιέρας (αλλά όχι αλλαγή σχηματισμού), ο Ισημερινός επέλεξε να πάει κι αυτός σε τακτική με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, που μέχρι να βρει τα πατήματα του, είχε μείνει πίσω στο σκορ.

    Οι Ολλανδοί έπαιξαν γρήγορα ανάμεσα στις γραμμές, όμως το τελείωμα του Κόντι Χάκπο ήταν παγκόσμιας κλάσης. Ο πιο παραγωγικός Ολλανδός ποδοσφαιριστής της σεζόν με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και έβαλε από νωρίς την ομάδα του Φαν Χάαλ σε ρόλο οδηγού (6’).

    Μόνο που αυτό το γκολ, μάλλον κοίμισε τους συμπαίκτες του, που κατέβασαν ταχύτητα, έδωσαν μέτρα, γήπεδο και πρωτοβουλία σε έναν αντίπαλο που δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο από το γρήγορο γκολ.

    Οι Λατινοαμερικάνοι έδειχναν σε κάθε φάση μία ταχύτητα πάνω και θα έπρεπε να είχαν βρει γκολ ισοφάρισης από το πρώτο μέρος.

    Ωστόσο, ο Νόπερτ είχε απάντηση στο ευθύβολο σουτ του Βαλένσια από το ύψος της περιοχής (32’), ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο εκπληκτικός Εστουπινιάν είδε το γκολ του να μην μετράει χωρίς δική του ευθύνη.

    GYMALL

    Ο μπακ της Βιγιαρεάλ με τακουνάκι, άλλαξε την πορεία της μπάλας σε σουτ του Εστράδα και την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο ο βοηθός και ο VAR έκριναν πως η αντικανονική θέση του Πορόσο επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Νόπερ, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

    Παράσταση για έναν ρόλο

    Ο Ισημερινός, όμως, δεν ήταν αποφασισμένος να καταθέσει τα όπλα. Στην επανάληψη ανέβασε κι άλλο το τέμπο, έχοντας ξεκάθαρο στόχο την μεγάλη ανατροπή. Ο υπέροχος Εστουπινιάν έφυγε και πάλι ως βέλος από τα αριστερά, όμως ο Νόπερτ είχε πάλι απάντηση στο διαγώνιο σουτ. Ωστόσο, ο Βαλένσια που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το σημαιάκι του βοηθού να μένει κάτω και το 1-1 (49’) να αποδίδει δικαιοσύνη.

    Ούτε και τότε όμως, οι οράνιε έδειξαν κάποια αντίδραση. Ληθαργικοί, χωρίς ενέργεια και ιδέες έμοιαζαν έκπληκτοι από την ποιότητα στο γήπδο του Εκουαδόρ, που άγγιξε άμεσα και δεύτερο γκολ.

    Ο Πλάτα πήγε να βάλει γκολ καριέρας με τρομερό αριστερό διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του νικημένου Νόπερτ (59’).

    Όσο κυλούσε ο χρόνος στο ρολόι, τότε περισσότερο οι δύο ομάδες συμβιβάζονταν με την ισοπαλία, που δεν χαλούσε κανέναν. Η Ολλανδία με νίκη επί του Κατάρ εξασφαλίζει πρωτιά του ομίλου, το Εκουαδόρ πάει για δύο αποτελέσματα στον τελικό πρόκρισης με την Σενεγάλη.

    Ωστόσο, ο τραυματισμός του Ένερ Βαλένσια στο τέλος χάλασε την διάθεση του Εκουαδόρ, που είναι πολύ πιθανό να κληθεί να συνεχίσει δίχως τον άνθρωπο που έχει σκοράρει τα 6 τελευταία γκολ της χώρας σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Οι συνθέσεις της αναμέτρησης

    ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ, 3-5-2): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Κούπμαϊνερς (80’ Ντε Ρουν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (69’ Μπέργκχαους), Μπέργκβαϊν (46’ Ντεπάι), Χάκπο (79’ Βέγκχορστ).

    ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Γκουστάβο Άλβαρο, 3-4-3): Γκαλίντες, Πορόσο, Τόρες, Ινκαπιέ, Πρεσιάδο, Μέντες, Καϊσέδο, Εστουπινιάν, Πλάτα, Εστράδα (74’ Σαρμιέντο), Βαλένσια (88’ Ιμπάρα).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάτρα έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα;

    του Γιώργου Ζαφειρόπουλου, τ. Αντιδημάρχου Πατρέων Μου κάνει εντύπωση και...

    Η ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση Βασιλόπουλου-Παπαστεργίου

    Την  ψηφιακή  στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την...

    Συμμετοχή Ζαΐμη στην εκδήλωση της εβδομάδας Drone στο Άμστερνταμ

    Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week...

    Ξεκινούν περιοδείες στην Αχαΐα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στη Δυτική Ελλάδα

    Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει διαμορφωθεί ως...