Μπάιντεν σε Σαλμάν: Πίστευα πως είσαι προσωπικά υπεύθυνος για τον φόνο του Κασόγκι!

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι έθεσε το θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

    «Είπα στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ότι πίστευα πως είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον φόνο του Κασόγκι», ανέφερε ο Μπάιντεν, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Τζέντα με τον πρίγκιπα διάδοχο. Ο τελευταίος του απάντησε ότι δεν ευθύνεται προσωπικά για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έθεσε επίσης στον συνομιλητή του το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάγκη για πολιτικές μεταρρυθμίσεις. «Ξεκαθάρισα ότι το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για εμένα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε στους δημοσιογράφους, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Λίγα λεπτά νωρίτερα, η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι, η Χατιτσέ Τσενγκίζ, κατήγγειλε στο Twitter ότι ο Μπάιντεν έχει βάψει τα χέρια του με «το αίμα του επόμενου θύματος» του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

    Φανταζόμενη τι θα είχε γράψει ο σύντροφός της, η Τσενγκίζ απευθύνθηκε στον Μπάιντεν με την εξής ανάρτηση: «Αυτός είναι ο τρόπος που αναγκάζετε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για τον φόνο μου; Το αίμα του επόμενου θύματος του MBS (σ.σ. από τα αρχικά του ονόματος του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν) είναι στα χέρια σας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Μόνικα Λεβίνσκι αποκάλυψε πως ήταν ερωτευμένη με τον Μπιλ Κλίντον

    Επειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες που η Μόνικα Λεβίνσκι δήλωνε θύμα του Μπιλ...

    «Ανάφλεξη» στην Λωρίδα της Γάζας: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί – 81 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

    Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα με τουλάχιστον 81 νεκρούς το τελευταίο...

    Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι φωτίζουν το μέγεθος της διαφθοράς

    Το τσουνάμι αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ  προκαλεί...