Μπέρμποκ: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου των Ρώσων στην Ε.Ε.

    Ημερομηνία:

    Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ άφησε να εννοηθεί χθες πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να επιδιώξει συμβιβασμό όσον αφορά την περιστολή του δικαιώματος Ρώσων τουριστών να επισκέπτονται την Ε.Ε., καθώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν να υιοθετηθεί σκληρή και ενιαία γραμμή σε αντίποινα για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

    Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη με τον Δανό ομόλογό της, Γέπε Κόφοντ, η κυρία Μπέρμποκ δήλωσε πως η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμφωνούν ότι για να δοθεί λύση πρέπει να συμμετάσχει όλη η Ευρώπη.

    Φλίγκος

    Οι χώρες της Ευρώπης δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να συμφωνήσουν στη λήψη αυτού του μέτρου.

    GLEARNET

    Ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που γειτονεύουν με τη Ρωσία (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Τσεχία, Φινλανδία) ήδη επέβαλαν περιορισμούς· άλλες, όπως η Πολωνία, αξιώνουν να επιβληθούν περιορισμοί στις τουριστικές βίζες.

    Ο Όλαφ Σολτς όμως μοιάζει διστακτικός να συμφωνήσει στην επιβολή γενικής απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας, επιχειρηματολογώντας πως αυτό θα έκανε πολύ πιο δύσκολη την εισδοχή όσων εναντιώνονται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να κηρύξει πόλεμο στη γειτονική της χώρα. «Πρόκειται για πόλεμο του Πούτιν, όχι του ρωσικού λαού. Δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν τέτοια γενίκευση», και γι’ αυτό «διστάζω να το ενθαρρύνω αυτό», σημείωνε ο κ. Σολτς πριν από δύο εβδομάδες, αν και επισήμανε πως κατανοεί τη στάση των χωρών που γειτονεύουν με τη Ρωσία.

    Η κ. Μπέρμποκ σημείωσε παρόλα αυτά χθες ότι ο κ. Σολτς ουδέποτε απέρριψε με απόλυτο τρόπο το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή περιορισμών στις εισόδους Ρώσων στην Ευρώπη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ: «Στο σφυρί» ρουλέτες και τραπέζια πόκερ

    Αυτό τον μήνα έρχεται ένας πλειστηριασμός που αφορά τέτοιο...

    ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης γύρισε τη… βελόνα στο 2027

    Η βελόνα του Νίκου Ανδρουλάκη «έδειξε» στο 2027 και στην εθνική...

    Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Έξτρα έκπτωση φόρου και για τα εισοδήματα του 2026

    Έξτρα έκπτωση φόρου θα εξασφαλίσουν οι φορολογούμενοι και για τα εισοδήματα...

    Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομος

    Εκοιμήθη σήμερα, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 σε ηλικία 92...