«Μπουρλότο» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν την ομιλία Κασσελάκη – Τα μέλη της ΚΕ ζητούν 2 δημοψηφίσματα τον Οκτώβριο

    Ημερομηνία:

    «Μπουρλότο» μυρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις μισή ώρα πριν την «καυτή» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

    Εν αναμονή της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ανακοινώνουν με κείμενό του ότι ζητούν τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων για τον Οκτώβριο.

    «Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών, προτείνουμε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Καταστατικού, με το ερώτημα:

    ICECAP

    “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ως πρωταγωνιστής στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη – χωρίς διάλυση των κομμάτων που θα μετέχουν – δημιουργία μεγάλου φορέα του προοδευτικού κόσμου, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές από τη ΝΔ ;”.

    Δημοψήφισμα με διαφάνεια και διασφαλισμένες διαδικασίες.

    Σε ότι αφορά τις προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού προτείνουμε να κατατεθούν έγκαιρα, να συζητηθούν διεξοδικά και να εγκριθούν και αυτές από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άμεσα και όχι από ένα σώμα αντιπροσώπων των μελών μας σε ένα καταστατικό Συνέδριο. Αξιοποιώντας και για αυτό το θέμα τα άρθρα 24 και 25 του καταστατικού μας.

    Τέλος τα θέματα των δημοψηφισμάτων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας, οφείλουν να συζητηθούν αναλυτικά σε όλες τις οργανώσεις. Για την ουσιαστική συζήτηση τους, προτείνουμε την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έκλεισε τα 50 και η Βικτόρια ανέβασε βίντεο με τον χορό τους

    Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γιόρτασε τα 50α γενέθλιά του και η σύζυγός...

    Αναπάντητα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του 43χρονου από το Αγρίνιο

    Απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο του 43χρονου στο Κερατσίνι, ο...

    Νέα επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Αφαιρεί το καθεστώς φοροαπαλλαγής από το Πανεπιστήμιο

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να αφαιρέσει από το...

    Νέο ειδικό επίδομα από τη ΔΥΠΑ για ανέργους: Ποιοι μπορούν να το λάβουν και πώς

    Νέο ειδικό επίδομα θα δοθεί το προσεχές διάστημα από...