Μπριζολίκι χοιρινό με θυμάρι και κρεμμυδάκια εσαλότ

    Ημερομηνία:

    Το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτό το μπριζολίκι είναι η τραγανή πέτσα, την οποία θα ετοιμάσετε με προσοχή αλλά χωρίς καθόλου κόπο.

    ICECAP

    Βήμα 1

    Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο και στεγνώνετε πολύ καλά την πέτσα με χαρτί κουζίνας. Το αφήνετε στην άκρη χωρίς να το σκεπάσετε για να στεγνώσει η πέτσα του όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Βήμα 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230οC στον αέρα. Τρίβετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και μετά με μπόλικο αλάτι, κυρίως μέσα στις εγκοπές που χαράξατε. Αλατοπιπερώνετε καλά το υπόλοιπο μπριζολίκι.

    Βήμα 3

    Τοποθετείτε το μπριζολίκι σε ένα ρηχό ταψί με τη μεριά της πέτσας προς τα πάνω και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190οC, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το κρασί και το θυμάρι στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 50 λεπτά επιπλέον.

    Βήμα 4

    Ξεφουρνίζετε, αφήνετε το κρέας να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε οκτώ μερίδες. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τα ψητά κρεμμυδάκια και τους χυμούς από το ταψί.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ -Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πάνω από 2.500 άτομα πήραν τρόφιμα τις ημέρες του Πάσχα

    Χίλιες περίπου οικογένειες πήραν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο...

    ΠΑΤΡΑ: Η εξομολόγηση του Αγγελου Ανδριόπουλου

    Για τις οικονομικές δυσκολίες και τις θυσίες που έκανε...

    Χρύσα Καρούση: Ανερχόμενο ταλέντο

    Από τις απόφοιτες της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας,...

    ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΟΥΜΠΟΣ: «Σήμερον πάσα κτίσις, αγάλλεται και χαίρει, ότι Χριστός Ανέστη, και Άδης εσκυλεύθη»

    Το «Χριστός Ανέστη» ως χαιρετισμός αποδίδεται πάντα με χαρακτήρα...