Μπριζολίκι χοιρινό με θυμάρι και κρεμμυδάκια εσαλότ

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτό το μπριζολίκι είναι η τραγανή πέτσα, την οποία θα ετοιμάσετε με προσοχή αλλά χωρίς καθόλου κόπο.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Βήμα 1

    Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο και στεγνώνετε πολύ καλά την πέτσα με χαρτί κουζίνας. Το αφήνετε στην άκρη χωρίς να το σκεπάσετε για να στεγνώσει η πέτσα του όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Βήμα 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230οC στον αέρα. Τρίβετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και μετά με μπόλικο αλάτι, κυρίως μέσα στις εγκοπές που χαράξατε. Αλατοπιπερώνετε καλά το υπόλοιπο μπριζολίκι.

    Βήμα 3

    Τοποθετείτε το μπριζολίκι σε ένα ρηχό ταψί με τη μεριά της πέτσας προς τα πάνω και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190οC, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το κρασί και το θυμάρι στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 50 λεπτά επιπλέον.

    Βήμα 4

    Ξεφουρνίζετε, αφήνετε το κρέας να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε οκτώ μερίδες. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τα ψητά κρεμμυδάκια και τους χυμούς από το ταψί.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρχονται τα «ψηφιακά βιβλία της εφορίας» – Ποιοι θα κάνουν την αρχή

    Μέχρι και το 2012, σειρά επαγγελματιών όπως οι γιατροί,...

    Είναι 36 ετών, αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος – Πώς τα κατάφερε

    Έπαθε και έμαθε, όπως λέει. Η Tess Waresmith, 36χρονη...

    Το φιάσκο του marketing: Γιατί κανείς δεν θέλει να αγοράσει το «αυτοκίνητο του φτωχού»

    10 Ιανουαρίου 2008  Κάνει το ντεμπούτο του, στο New Delhi...

    Μείωση των εξαγωγών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – Κακοί οιωνοί για το 2025

    Μείωση των εξαγωγών για δεύτερο συνεχές έτος και ταυτόχρονα...
    Best Shop