Μπρόκολο: Ο πράσινος θησαυρός στην κουζίνα σας

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Όλοι γνωρίζουμε ότι το μπρόκολο κάνει καλό στην υγεία.

    Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζετε πόσο ωφέλιμο είναι και που ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει ή και τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να το εντάξετε στην διατροφή σας.

    Για γερά κόκαλα

    Το μπρόκολο είναι μοναδικό δεδομένου ότι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον σχηματισμό οστών και την πρόληψη της απώλειας οστικής πυκνότητας.

    Αυτά περιλαμβάνουν βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ασβέστιο, εκτός από χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και Γ και βιταμίνες Β. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν την οστική μάζα και την δύναμη των οστών.

    Συμβάλλει στη φυσική αποτοξίνωση

    Ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι οι φυσικές ενώσεις στο μπρόκολο δρουν επίσης σαν αποτοξινωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθούν στην «απενεργοποίηση» δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών ή στην απομάκρυνσή τους από το σώμα πιο γρήγορα.

    «Προστάτης» της καρδιάς

    Οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν μία από τις βασικότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Τα σταυρανθή λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του μπρόκολου, προστατεύουν την καρδιά μειώνοντας τις βλάβες στις αρτηρίες που οδηγούν σε σκλήρυνση, η οποία είναι συχνά πρόδρομος για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Προστατεύει το στομάχι

    Η σουλφοραφάνη που περιέχει το μπρόκολο φαίνεται ότι έχει ισχυρή δράση και κατά των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροοργανισμών, ενώ συνδέεται και με την καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, που ενοχοποιείται για την πρόκληση γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους.

    Πώς να το επιλέξετε

    Στην επιλογή του μας καθοδηγεί το ζωηρό πράσινο χρώμα του. Όσο μάλιστα πιο έντονο το πράσινο χρώμα του τόσο μεγαλύτερη η εγγύηση ότι περιέχει όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά.

    Πώς να το απολαύσετε

    Απολαύστε ωμό μπρόκολο βυθίζοντας το σε χούμους, καρυκευμένο ταχίνι ή guacamole. Ψιλοκόψτε ή τεμαχίστε το και προσθέστε το σε σαλάτες. Για να διατηρήσετε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο μαγειρεμένο μπρόκολο, ψεκάστε το και στη συνέχεια ψιλοκόψτε με πέστο με βάση το παρθένο ελαιόλαδο χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα.

    TA

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας συμμετέχει στη διαμαρτυρία για τα Τέμπη

    Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τους συναδέλφους...

    Ανδρες της Ασφάλειας Πάτρας συνέλαβαν οκτώ άτομα σε… φρουτάκια

    Στην προσαγωγή 11 ατόμων, για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά...

    Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι; Απιστίες, διαζύγια και ο μύθος της μονογαμίας

    «Α, α, κρουαζιέρα θα σε πάω/ A, α, γιατί...

    Η Meta θα δαπανήσει 65 δισ. δολάρια για την τεχνητή νοημοσύνη, λέει ο Ζούκερμπεργκ

    Η Meta σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 65 δισεκατομμύρια...
    Best Shop