Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητσοτάκης από Λευκωσία: Αδιαπραγμάτευτη η δημοσιονομική σταθερότητα – Επέτρεψε στην Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις

    Ομιλία στο 2ο Ελληνοκυπριακό Επιχειρηματικό Συνέδριο ‘’Greece-Cyprus Summit-Advancing Together‘’...

    Λέσβος – Κατηχητικό: 6χρονη σώθηκε “από θαύμα” μετά από σπρώξιμο 9χρονου (βίντεο)

    Πρωταγωνιστές του θλιβερού περιστατικού που θα μπορούσε να έχει...

    ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: 3 ανήλικοι ξυλοκόπησαν έναν 15χρονο

    Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από  τους αστυνομικούς...
    Best Shop