Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Viral η ανάρτηση Φαρμάκη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (Φώτο)

    Viral έγινε η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου...

    Ξεκινούν τα θεματικά εργαστήρια Focus Group του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Διάγνωσης αναγκών αγοράς Δυτικής Ελλάδας

    H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αναπτυξιακού...

    Πάτρα: Επεσαν οι υπογραφές! Δείτε τι θα γίνει στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Γούναρη

    Μεταφέρονται τα Διοικητικά Δικαστήρια της Πάτρας σε νέο κτίριο...

    Αρκούδα σκαρφάλωσε σε κολώνα ηλεκτροδότησης – Την διέσωσε τεχνικός του δικτύου

    Ένας τεχνικός του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Αριζόνα των ΗΠΑ κλήθηκε να...