Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    GLEARNET

    Μπρόκολο

    Φλίγκος

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ιτεών Πατρών

    Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του...

    Εκπαιδευτικοί Πάτρας: Κάθε πέρυσι και καλύτερα

    Για τα πρπβλήματα που αντιμετωπίζουν με το "καλημέρα" της νέας σχολικής...

    Πάτρα: Κλειστό από τη Δευτέρα το ΚΕΠ λόγω ανακαίνισης

    Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών ανακοινώνεται ότι  το...