Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πατρών–Πύργου: Εκτροπή κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις από τον Κόμβο ΒΙ.ΠΕ. έως την Κάτω Αχαΐα

    Εκτροπή της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις στην Παλαιά...

    Πάτρα: Ανδρας κάλεσε σε βοήθεια – Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

    Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα, στην Πάτρα, για ηλικιωμένο...

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει το Olympian Breakfast

    Το OlympianBreakfast – Ολυμπιακό Πρωινό, το νέο brand που...

    Πάτρα: Την Κυριακή έρχεται ο ηγούμενος Εφραίμ

    Μια εβδομάδα πριν από την κορύφωση των εορτασμών για...