Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ασυγκράτητοι στη Μύκονο η Νο 1 τενίστρια στον κόσμο και ο Έλληνας σύντροφός της – ΦΩΤΟ

    Πήραν… φωτιά οι ξαπλώστρες κοσμικής παραλίας της Μυκόνου από τα καυτά...

    Σε ύφεση η φωτιά πάνω από την Αρχαία Ολυμπία

    Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4 Ιουλίου), λίγο...

    Πάνος Σολωμός: Βγήκε από τη φυλακή ο αφάνας της Φίνου

    Δεν μπήκε μόνο σε δικαστικές περιπέτειες, αλλά έφτασε να φυλακιστεί ο...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Τραυματίες από πυροβολισμούς σε γλέντι φαντάρου!

    Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Ιουλίου...