Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το 2013, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    GYMALL

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κώστας Σλούκας: To φιλί στη σύζυγό του μετά το ρεκόρ των 29 πόντων και τη νίκη επί της Μακάμπι – Δείτε φωτογραφίες

    Στην αγκαλία της συζύγου του Μαρίνας Δαρσινού έπεσε ο Κώστας Σλούκας μετά την...

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα τα “Λαζάρια” σε χωριά της Δυτικής Αχαϊας

    Την παραμονή του Λαζάρου, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,...

    Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας

    Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις 10 μ.μ....

    Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ – “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”

    Την πρόθεσή της να μετακομίσει στην Ιταλία μετά τη...