flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Μυστήριο με την εξαφάνιση της 19χρονης στο Κορωπί: «Κρατείται παρά τη θέλησή της», λέει η οικογένεια, τι ερευνούν

Στον εντοπισμό προσώπου-«κλειδί» στο ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της 19χρονης Αρτέμιδας, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 16 Οκτωβρίου στο Κορωπί, κινείται η έρευνα της αστυνομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, που έχει λάβει διαστάσεις θρίλερ, είναι ραγδαίες και οδηγούν, όπως όλα δείχνουν, σε άτομο που διαμένει στην Αθήνα και μπορεί να γνωρίζει με ποιον ή με ποιους ήρθε σε επαφή πριν χαθεί η νεαρή κοπέλα. Το γεγονός επιβεβαιώνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάσιος Ντούγκας.

«Οι έρευνες της αστυνομίας αλλά και οι δικές μας έχουν στραφεί στο ευρύ περιβάλλον της κοπέλας. Εστιάζουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θεωρούμε ότι γνωρίζει κρίσιμα στοιχεία στην υπόθεση, είχε επικοινωνία με την κοπέλα πριν εξαφανιστεί με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία, αλλά για κάποιους λόγους κρατά το στόμα του κλειστό. Το άτομο αυτό αναζητείται τις τελευταίες μέρες από την αστυνομία και ευχόμαστε σύντομα να εντοπιστεί. Είναι μια υπόθεση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, γιατί αυτό που θέλουμε είναι να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν η κοπέλα και να επιστρέψει στην οικογένειά της», δηλώνει στο iefimerida.gr ο κ. Ντούγκας.

Έπεσε θύμα αρπαγής, υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, όσο περνούν οι μέρες -δυστυχώς- επιβεβαιώνονται οι αρχικές υποψίες ότι η Άρτεμις έπεσε θύμα αρπαγής, ότι κάποιος ή κάποιοι την «παγίδευσαν». «Για εμάς είναι ξεκάθαρο πια ότι η Άρτεμις κρατείται παρά τη θέλησή της και αυτό σύντομα θα αποδειχθεί. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι την εκμεταλλεύονται. Δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο», λέει ο κ. Ντούγκας, σχολιάζοντας ότι η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε πραγματικό θρίλερ.
Την ίδια στιγμή, η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλα. Καθημερινά τόσο στην αστυνομία, όσο και στο γραφείο του κ. Ντούγκα φτάνουν μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι είδαν την Αρτέμιδα. «Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαρτυρίες αυτές μιλούν για Βόλο και Αθήνα. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Δεν αποκλείεται το άτομο ή τα άτομα που κρατούν την κοπέλα να μετακινούνται για να μην εντοπιστούν», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

O δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάσιος Ντούγκας
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι γονείς της
Η ανησυχία κορυφώνεται για τα μέλη της οικογένειας της 19χρονης, καθώς μέχρι σήμερα, δυστυχώς, κανένα από τα στοιχεία που έχουν διερευνηθεί δεν έχει οδηγήσει τους αστυνομικούς στο να λύσουν τον «γρίφο» του μυστηρίου.

«Η οικογένειά της συνεχίζει να ελπίζει ότι η Άρτεμις θα βρεθεί και θα επιστρέψει στο σπίτι της. Οι ώρες και οι μέρες περνούν με δυσκολία, δεν χάνουν όμως την ελπίδα τους. Κάθε φορά που κάποιο στοιχείο έρχεται στο φως, οπλίζονται με δύναμη. Η αγωνία τους πάντως έχει χτυπήσει κόκκινο», εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κοπέλα δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Δεν υπήρξε κανένας τσακωμός, ούτε έδειχνε να την απασχολεί και να την προβληματίζει κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι η Άρτεμις έφυγε από το σπίτι της το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου για να πάει σε πολυκατάστηµα παιχνιδιών στην Παιανία, όπου θα περνούσε από συνέντευξη για εργασία. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της και το κινητό της τηλέφωνο είναι κλειστό. Όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες της αστυνομίας, η Άρτεμις δεν πήγε ποτέ στη συνέντευξη. Κάμερα ασφαλείας την έδειξε να περπατά την ημέρα της εξαφάνισής της σε δρόμο στο Κορωπί, µε κατεύθυνση τη στάση λεωφορείου µε το οποίο θα πήγαινε στον προορισμό της, ωστόσο κατευθύνθηκε σε διαφορετική στάση λεωφορείου, κάτι που μέχρι και σήμερα οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούν να εξηγήσουν. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 5 το απόγευμα, πενήντα λεπτά πριν κλείσει το κινητό της, μάρτυρες είδαν την 19χρονη έξω από κατάστημα τηλεφωνίας στην Παιανία να διαπληκτίζεται με κάποιον και στη συνέχεια να μπαίνουν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και να εξαφανίζονται. «Άρα την κοπέλα κάποιος την “ψάρεψε”, ίσως και μέσω διαδικτύου, της έκλεισε ραντεβού και την παγίδευσε και την κρατάει παρά τη θέλησή της. Γι’ αυτό και η μήνυση που έχουμε υποβάλει είναι για αρπαγή», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας.

 

Comments are closed.