Νέα ακαδημαϊκή επιτροπή συστήνει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ – Επικεφαλής ο Σωτήρης Τσιόδρας

    Ημερομηνία:

    Νέα Επιτροπή με τη συμμετοχή 50 επιστημόνων, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο της ακαδημαϊκής οχύρωσης της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συγκροτήθηκε με την ομόφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Σχολή Αθηνών – ΕΚΠΑ. Επικεφαλής της νέας «Επιτροπής για θέματα Δημόσιας Υγείας», θα είναι ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

    Επικεφαλής νέας Επιτροπής, με τη συμμετοχή 50 ακαδημαϊκών επιστημόνων, θα είναι ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

    Την είδηση επιβεβαίωσε στο iatropedia.gr, ο ίδιος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αυτή επιστημονική σύμπραξη δυνάμεων θα έχει αυστηρά ακαδημαϊκό έργο και θα γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του πανεπιστημίου.

    Φλίγκος

    Μιλώντας στο iatropedia.gr o πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, αναφέρει πως πρόκειται για μια καθαρά ακαδημαϊκή επιτροπή: «Ο ρόλος της θα είναι κυρίως στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Δηλαδή, δεν θα έχει ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό είναι ρόλος του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων επιτροπών. Θα ασχολείται με την εκπαίδευση, την έρευνα, τις κλινικές μελέτες, τα ερευνητικά πρωτόκολλα και την συμβουλευτική προς τους φοιτητές.

    GLEARNET

    Από κει και πέρα, αν ζητηθεί οποιαδήποτε συνεργασία ή γνωμοδότηση σε κάποιο θέμα από το Υπουργείο Υγείας, ως επιστημονικός φορέας θα μπορούμε να τοποθετηθούμε. Ομόφωνα η Ιατρική Σχολή πρότεινε ως γενικός συντονιστή αυτής της Επιτροπής τον Σωτήρη Τσιόδρα, και ο ίδιος αποδέχθηκε.

    Θα έχει διάφορους τομείς, δηλαδή και τομέα Επιδημιολογίας, τομέα Λοιμωξιολογίας, τομέα Πνευμονολογίας και ανάλογα τον τομέα θα υπάρχουν και σχετικές δράσεις. Το πρόσημο και ο χαρακτήρας αυτής της Επιτροπής θα είναι καθαρά ακαδημαϊός με κύριους τομείς την εκπαίδευση και την έρευνα «.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» άλλα «πρόσωπα κλειδιά» στη διαχείριση της πανδημίας όπως οι καθηγήτριες Αναστασία Κοτανίδου, Παγώνα Λάγιου και Αντωνία Κουτσούκου.

    «Θα συνεχίσουμε την προσφορά μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μέσα από την νέα αυτή ακαδημαϊκή επιτροπή» δηλώνει σχετικά στο «Βήμα» ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας. «Οι Ιατρικές σχολές της χώρας πρωτοστάτησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η Ιατρική Σχολή Αθήνας στήριξε το εθνικό σύστημα υγείας με μοναδικό τρόπο μέχρι σήμερα, όπως και συνεχίζει να κάνει» αναφέρει. Επισήμως η έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής θα ανακοινωθεί αύριο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΑΣ: «Απόκλιση κατά 10 με 20 λεπτά»

    Καθυστερήσεις και αναμονή και για το επιβατικό κοινό που...

    Περιοδεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις καμμένες περιοχές της Αιγιάλειας

    Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, Νίκος Μοίραλης και...

    Στα €201 η μέση τιμή στα ελληνικά «Αirbnb» φέτος το καλοκαίρι – 6η ακριβότερη η Ελλάδα, φθηνή όμως η Αθήνα

    Με 201 ευρώ μέση τιμή ανά διαθέσιμο δωμάτιο, η Ελλάδα ήταν φέτος...

    Γιώργος Μαζωνάκης: Ζωντανή εμφάνιση – έκπληξη στην Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά

    Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη πού θα τραγουδά...