Νέα «χρυσή» απάτη σε βάρος εμπόρου

    Ημερομηνία:

    Ακόμη μια υπόθεση διακεκριμένης ηλεκτρονικής απάτης τύπου «phishing» με θύμα έναν 49χρονο έμπορο από τη Ρόδο απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού.

    Στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τη dimokratiki, ένας 49χρονος κατήγγειλε ότι στις 20.00, της προηγούμενης ημέρας, δέχτηκε κλήση από έναν ελληνικό αριθμό κινητής τηλεφωνίας από άγνωστη σε αυτόν γυναίκα που του ζήτησε να προπληρώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να προσέλθει η αδελφή της για αγορά ενδυμάτων στην επιχείρησή του.

    Ακολούθως του απέστειλε στο κινητό του ένα μήνυμα που περιείχε υπερσύνδεσμο τον οποίο έπρεπε να ακολουθήσει για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

    Μη αντιλαμβανόμενος την απάτη εισήγαγε τους κωδικούς της ηλεκτρονικής του τράπεζας, στην σελίδα «κλώνο» της τράπεζας και οι απατεώνες αφού αρχικά αύξησαν το ημερήσιο όριο μεταφορών, πραγματοποίησαν μία μεταφορά του χρηματικού ποσού των 9.250 ευρώ και μια των 1.500 ευρώ από τον λογαριασμό του, σε λογαριασμό ενός ημεδαπού.

    Σχετικά ενημερώθηκε και η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γενέθλια για τον Ανδρέα Μικρούτσικο – Πόσο χρονών γίνεται;

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%ad%ce%b8%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%ad%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%bf/

    Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Καραμέρος καθώς βιώνει μεγάλο πένθος

    Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Καραμέρος καθώς βιώνει μεγάλο πένθος. Ο...

    Προειδοποίηση για άγνωστα συνθετικά ναρκωτικά που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη

    Δεκάδες νέα οπιοειδή και άγνωστα ως τώρα συνθετικά ναρκωτικά...

    Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει με μπικίνι και προκαλεί αναστάτωση

    Η Σοφία Παυλίδου έβαλε το μαγιό της και πήγε να κάνει...