Νέα Υόρκη: Γίνεται η πρώτη πόλη των ΗΠΑ με τέλος κυκλοφοριακής συμφόρησης

    Ημερομηνία:

    Από σήμερα, οι οδηγοί αυτοκινήτων στη Νέα Υόρκη καλούνται να πληρώνουν έως και 9 δολάρια την ημέρα για να εισέλθουν σε συγκεκριμένες ζώνες κυκλοφοριακής ρύθμισης, ενώ τα τέλη διαφέρουν για άλλα οχήματα.

    Η ζώνη καλύπτει την περιοχή νότια του Central Park, περιλαμβάνοντας γνωστά αξιοθέατα όπως το Empire State Building, την Times Square και το οικονομικό κέντρο γύρω από τη Wall Street.

    Σύμφωνα με το BBC, ο στόχος του μέτρου είναι να περιορίσει τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και να εξασφαλίσει δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του δικτύου δημόσιων συγκοινωνιών. Ωστόσο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και από προσωπικότητες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.

    Η Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, είχε προτείνει την επιβολή του τέλους πριν από δύο χρόνια. Η εφαρμογή του όμως καθυστέρησε λόγω αντιδράσεων από εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγώντας σε αναθεώρηση του σχεδίου.
    Το νέο σχέδιο προβλέπει τέλος 9 δολαρίων για τους περισσότερους οδηγούς κατά τις ώρες αιχμής και 2,25 δολάρια για άλλες ώρες. Το μέτρο έχει αντιμετωπίσει έντονη αντίδραση, ιδίως από ενώσεις ταξί, ενώ ο Τραμπ δεσμεύτηκε να το ακυρώσει μόλις αναλάβει καθήκοντα αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Σημειώνεται ότι η Νέα Υόρκη αναδείχθηκε πέρυσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η πιο πολυσύχναστη αστική περιοχή στον κόσμο, σύμφωνα με την INRIX.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Γιώργος Σαραντίδης

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΠΟΣΤ. ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ  ΣΥΝ/ΧΟ ΔΕΗ - ΕΤΩΝ 82  ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ...

    Σύσκεψη στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας μετά τις φωτιές – ΦΩΤΟ

    Σύσκεψη στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας υπό τον Περιφερειάρχη...

    Εκοιμήθη ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος

    Εκοιμήθη ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ...

    Champions League: Τρομερή με 5άρα η Μπόντο, όλα μηδέν σε Τουρκία και Σκωτία

    Πανέτοιμη για την παρθενική της συμμετοχή στη League Phase...