Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στην ετήσια θερινή άδεια

    Ημερομηνία:

    Την παράταση του δικαιώματος λήψης της ετήσιας άδειας αναψυχής του 2020 και μετά την 30η Ιουνίου 2021 εξετάζουν αυτές τις ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας χωρίς να έχουν λάβει ακόμα οριστική απόφαση. Υπενθυμίζουμε ότι οι αλλεπάλληλες αναστολές σύμβασης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των lockdown «μπλόκαραν» τη χορήγηση της ετήσιας άδειας αναψυχής του 2020 την οποία σύμφωνα με το νόμο αλλά και κατά παράδοση μπορούσαν οι εργαζόμενοι να λάβουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

    GLEARNET

    Επιπλέον η λήψη αδειών ειδικού σκοπού σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς στη διάρκεια των δύο lockdown της προηγούμενης χρονιάς με το σύστημα 3 ημέρες άδειας ειδικού σκοπού συν 1 κανονική άδεια συρρίκνωσε κατά πολύ το δικαίωμα λήψης κανονικής άδειας.

    Φλίγκος

    Ωστόσο, εκτός των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα Πέμπτη η Παρασκευή) να κατατεθεί στη Βουλή αλλάζει το ισχύον καθεστώς το οποίο όριζε ότι οι άδειες αναψυχής πρέπει να εξαντλούνται έως την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Στο εξής οι ετήσιες άδειες μπορούν να λαμβάνονται έως τις 31 Μαρτίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ χήρα ΘΕΟΔ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 95 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...

    Παράταση μαθητικής έκπτωσης και στα απογευματινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου ζητά ο Φωκίων Ζαΐμης

    Την κοινωνική ευαισθησία του ΚΤΕΛ Αιγίου επικαλείται ο Αντιπεριφερειάρχης...

    Πάτρα: Καταστηματάρχες κατηγορούν τον Δήμο πώς βάζει πρόστιμα… “αν δεν είσαι δικός τους”

    Έξαλλοι είναι οι καταστηματάρχες εστίασης της Ηφαίστου και της...

    Γλυκερία για την συναυλία στο Ισραήλ: «Προσπάθησα να την ακυρώσω, πριν μου το υποδείξουν…»

    Καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα ήταν το πρωί...