ΝΕΡΟ: H Αιτωλοακαρνανία θα… σώσει την Αττική!

    Ημερομηνία:

    Ακόμα και μεταφορά νερού με τάνκερ από τις εκβολές του Αχελώου προς την Αττική, μελετάται από την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα λειψυδρίας στο Λεκανοπέδιο, εφόσον υπάρξει πρόβλημα και ο φετινός χειμώνας δεν φέρει βροχές και χιόνια στα ορεινά.

    ICECAP

    Και μπορεί μεν ο Νοέμβριος να είχε κάποιες βροχοπτώσεις, αλλά κανένας δεν εφησυχάζει, αφού κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, και, όπως ανέφερε προχθές ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, αν συνεχιστεί η λειψυδρία του τελευταίου δωδεκαμήνου και η ΕΥΔΑΠ δεν κάνει καμία ενέργεια, η Αττική θα ξεμείνει από νερό σε δύο χρόνια!

    Σημειώνεται πάντως ότι η εταιρεία προχωράει και σε ένα άλλο έργο στην Αιτωλοακαρνανία, στην ενίσχυση του υδραγωγείου του Ευήνου. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 535 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα επιλύσει το πρόβλημα υδροδότησης της Αθήνας για τα επόμενα 50 χρόνια. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο έργο είναι ο χρόνος ωρίμανσης αλλά και τυχόν προσφυγές των εταιρειών κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις. Ωστόσο, εκτιμάται ως μία ασφαλή και φθηνή λύση, που εφόσον υπερπηδηθούν τα εμπόδια, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: Αλλα 115 εκατ. ευρώ στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ για το έργο

    Αίσιο τέλος, τρία χρόνια μετά το αίτημα αποζημίωσης στο Δημόσιο, παίρνουν...

    Πλεόνασμα-έκπληξη ανοίγει τον δρόμο για μειώσεις φόρων

    Η μόνη «ευχάριστη είδηση» σε όλη την Ευρώπη -εν μέσω...

    Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτύπησαν 88 φορές όσα τα χρόνια ζωής του ποντίφικα – ΒΙΝΤΕΟ

    Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων ήχησαν 88 φορές στις 11.00...

    Αθηνά Οικονομάκου: Η φωτογραφία από το πρώτο μπάνιο της χρονιάς στη θάλασσα – «Πάμε παραλία τώρα»

    Η Αθηνά Οικονομάκου, πιο ευτυχισμένη από ποτέ, πέρασε τις...