Νιγηρία: Πλημμύρισε ολόκληρη εμπορική πόλη από καταρρακτώδεις βροχές

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 88 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν πλημμύρισε η Μόκγουα, μια εμπορική πόλη στην πολιτεία Νίγηρας της Νιγηρίας, την Πέμπτη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Ο Χουσέινι Ίσαχ, επικεφαλής του γραφείου επιχειρήσεων στη Μίννα, πρωτεύουσα της πολιτείας Νίγηρας, δήλωσε ότι πολλοί άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

    «Ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Ίσαχ στο Associated Press. «Αλλά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, έχουν ανασυρθεί 88 σοροί».

    Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές που διήρκεσαν αρκετές ώρες. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές που επικαλούνται κατοίκους και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κατάρρευση ενός φράγματος σε μια κοντινή πόλη επιδείνωσε την κατάσταση.

    Η Μόκγουα είναι ένα σημαντικό σημείο συνάντησης για εμπόρους από το νότο και παραγωγούς τροφίμων από το βόρειο τμήμα της χώρας.

    Σε ένα παρόμοιο περιστατικό τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταρρακτώδεις βροχές και η κατάρρευση ενός φράγματος στη βορειοανατολική Μαϊντούγκουρι της Νιγηρίας προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι να έχασαν την ζωή τους και εκατομμύρια να εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ.

    Η Νιγηρία αντιμετωπίζει συχνά εποχιακές πλημμύρες, που επηρεάζουν ιδιαίτερα τις κοινότητες κατά μήκος των όχθων των ποταμών Νίγηρα και Μπενουέ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανάλυση DW για τον Αλ-Σαράα: Υπηρέτης πολλών «αφεντάδων» ο ηγέτης της «νέας» Συρίας – Μέχρι πότε και με ποιο τίμημα;

    Στις 9 Δεκεμβρίου 2024 το καθεστώς Μπασάρ Άσαντ ανατράπηκε και η Συρία άλλαξε...

    ΠΑΤΡΑ: Σοκαριστικό ατύχημα! Πρέσα του συνέθλιψε το χέρι! Σε γνωστή εταιρεία

    Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας, αναφέρονται τα εξής: Ένας...

    Νάταλι Κάρνιφ για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είναι απίστευτο που μια γυναίκα υπερασπίστηκε τον βιαστή μου»

    Η Καναδή δημοσιογράφος Νάταλι Κάρνιφ, ένα από τα τέσσερα θύματα...

    Κάθειρξη 16 ετών στον αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική

    Συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης...