Νιγηρία: Πλημμύρισε ολόκληρη εμπορική πόλη από καταρρακτώδεις βροχές

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 88 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν πλημμύρισε η Μόκγουα, μια εμπορική πόλη στην πολιτεία Νίγηρας της Νιγηρίας, την Πέμπτη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Ο Χουσέινι Ίσαχ, επικεφαλής του γραφείου επιχειρήσεων στη Μίννα, πρωτεύουσα της πολιτείας Νίγηρας, δήλωσε ότι πολλοί άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

    Φλίγκος

    «Ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Ίσαχ στο Associated Press. «Αλλά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, έχουν ανασυρθεί 88 σοροί».

    GLEARNET

    Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές που διήρκεσαν αρκετές ώρες. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές που επικαλούνται κατοίκους και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κατάρρευση ενός φράγματος σε μια κοντινή πόλη επιδείνωσε την κατάσταση.

    Η Μόκγουα είναι ένα σημαντικό σημείο συνάντησης για εμπόρους από το νότο και παραγωγούς τροφίμων από το βόρειο τμήμα της χώρας.

    Σε ένα παρόμοιο περιστατικό τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταρρακτώδεις βροχές και η κατάρρευση ενός φράγματος στη βορειοανατολική Μαϊντούγκουρι της Νιγηρίας προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι να έχασαν την ζωή τους και εκατομμύρια να εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ.

    Η Νιγηρία αντιμετωπίζει συχνά εποχιακές πλημμύρες, που επηρεάζουν ιδιαίτερα τις κοινότητες κατά μήκος των όχθων των ποταμών Νίγηρα και Μπενουέ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δήμητρα Ματσούκα: Στη Νέα Υόρκη η ηθοποιός – Απόλαυσε γυμνή τη θέα από το μπαλκόνι της

    Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η Δήμητρα Ματσούκα και δημοσίευσε στα social...

    Η στιγμή που αστυνομικοί εισβάλουν σε σπίτι σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους – Η λεία της ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ

    https://www.youtube.com/shorts/WdMq5CX7CgI   Εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε βάρος ηλικιωμένων, παριστάνοντας υπαλλήλους του...

    Νίκος Αποστολόπουλος για Άγγελο Μπράτη: «Δεν είμαι τοξικός, είπα αυτό που πιστεύω»

    Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε ο Νίκος Αποστολόπουλος το...

    Απίστευτο! Οικογένεια κακοποιήθηκε από άγνωστους εισβολείς

    Μια άγρια επίθεση εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην...