Ο Αλ Πατσίνο αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη: «Έδωσε πνοή στο Σέρπικο, θα τον θυμόμαστε για πάντα»

    Ημερομηνία:

    «Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική για το Σέρπικο. Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν, στον 16ο όροφο που είχαμε θέα τον ορίζοντα, και τότε έπαιξε το σάουντρακ. Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε», με αυτά τα λόγια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλ Πατσίνο λέει το δικό του «αντίο». αποχαιρετώντας τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

    Ο ηθοποιός που συνδέθηκε με τον συνθέτη μέσα από την κλασική ταινία Σέρπικο, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

    Η ταινία που αφηγείτο τη ζωή ενός αδιάφθορου Αμερικανού αστυνομικού, του Φράνκ Σέρπικο, έγινε αφορμή για να επενδύσει με τις ξεχωριστές μουσικές του το έργο, ο Μίκης Θεοδωράκης.

    «Όταν άκουσα τη μουσική του εκείνο το βράδυ… στην πραγματικότητα είπα “το ‘χει, έχει την ταινία… το ”πιασε… ουάου”. Αυτή είναι η ανάμνησή μου! Όπως βέβαια και η μουσική για τον Ζορμπά καθώς και για άλλα θέματα ταινιών που έγραψε στην καριέρα του. Τι χάρισμα… Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα», προσέθεσε ο Αλ Πατσίνο.

    Ο διάσημος παραγωγός της ταινίας Ντίνο Ντε Λαουρέντις, κόντρα στην γνώμη του σκηνοθέτη, Σίντνει Λιούμετ ότι η ταινία μπορούσε να σταθεί χωρίς μουσική, επέμεινε και κέρδισε, με αποτέλεσμα στο τέλος η ταινία να μεγαλώσει κατά 14 λεπτά.

    Ο Μίκης βλέποντας μια ημιτελή έκδοση της ταινίας, θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν μουσική, ωστόσο ο Σίντενι Λιούμετ επέμεινε.

    Τότε, ο Μίκης του έδωσε μια κασέτα από την τσέπη με την υπέροχη μελωδία του τραγουδιού «Δρόμοι παλιοί» σε στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη.

    Έκτοτε, η μουσική αυτή συνδέθηκε με τον Φράνκ Σέρπικο και τον Αλ Πατσίνο που υποδυόταν τον αδιάφθορο αστυνομικό. Η ταινία «Σέρπικο» προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1973.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βόρεια Μακεδονία: Ευρεία νίκη του VMRO-DPMNE του Μίτσκοσκι στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών

    Το δεξιό κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Χρίστιαν Μίτσκοσκι κατήγαγε ευρεία...

    Βίντεο: Συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή

    Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η συγκέντρωση κορυφώθηκε με...

    Financial Times: Ο Τραμπ κάλεσε τον Ζελένσκι να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας ή να βρεθεί αντιμέτωπος με την καταστροφή

    Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποδεχθεί τους...

    Διπλή ανθρωποκτονία στη Φοινικούντα: Προφυλακιστέοι οι δύο 22χρονοι μετά από 16 ώρες απολογιών

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα. Ανακρίτρια και...